Komentara: 19
Pregleda: 6034

O sudbini pozorišta u septembru

04.08.2012. u 10:07h
Izvor: SuMedija
Pre par dana gradonačelnik Subotice posetio je Zavod za urbanizam i pri tome rekao da je prošle nedelje razgovarao sa članovim Radne grupe za pozorište i da su se dogovorili da se prikupe informacije o celokupnom postupku kako bi se od septembra krenulo sa ozbiljnim rešavanjem tog problema.
O sudbini pozorišta u septembru

- Insistiraću na sagledavanju situacije u skladu sa finansijskim mogućnostima grada, pokrajine i republike, kao i šta su potrebe grada kada je u pitanju ova kulturna ustanova. Moramo svesti projekat na ono što je relano izvodljivo, na ono što možemo da realizujemo u naredne 4 godine.

Sa stručnjacima ćemo utvrditi koliko je gradu potrebno kvadrata u pozorištu i ukoliko je moguće postojeći deo kvadrata prenamenimo i komecijalizujemo da bi onaj deo koji bi trebalo da finansiraju grad, država i pokrajina bude manji. U septembru ćete imati odgovor u kom će pravcu ići izgradnja pozorišta.

Što se tiče projekta Zelene fontane, lično sam protiv rušenja i mislim da se za manje pare može obnoviti, ali ću konačni stav doneti posle konsultacije sa stručnjacima. Želimo i da Korzo bude ulica koja će ličiti na promenadu i u kojoj će se ljudi okupljati i družiti - rekao je Modest Dulić.

O sudbini pozorišta u septembru

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 6034
Povezane teme

Zavod za urbanizam

zgrada pozorišta

rekonstrukcija pozorišta

Modest Dulić

izgradnja narodnog pozorišta

izgled narodnog pozorišta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.