Komentara: 62
Pregleda: 19222

Nožem napao mladića u mračnoj Prvomajskoj, oteo mu telefon

24.09.2020. u 13:37h > 25.09.2020. u 14:46h
Izvor: Subotica.com
Petak veče, jedna obična šetnja na putu do kuće mogla je tragično da se završi po našeg mlađeg sugrađanina. Njega je mrklom mraku, u širem centru grada, sa leđa zaskočio muškarac za kojeg sumnja da je bio migrant, a koji mu je uz pretnju nožem otuđio mobilni telefon.
Nožem napao mladića u mračnoj Prvomajskoj, oteo mu telefon

Incident se dogodio u petak, 18. septembra, oko 20 časova, u Prvomajskoj ulici, nedaleko od kućnog broja 44.

- Vraćao sam se kući, išao sam iz pravca grada prema Prozivci, a Prvomajska ulica je bila u potpunom mraku. U jednom momentu čuo sam kako mi se neko, u trku, približava. Da baš trči prema meni shvatio sam kada me je povukao za rame, u tom trenutku sam se okrenuo, video sam mušku osobu s medicinskom maskom, koji je usmerio nož prema meni i na engleskom jeziku tražio novac i telefon - priča nam O.J. - Objasnio sam mu da novac nemam pri sebi, a telefon sam koristio da bi si osvetlio put pa nisam mogao da kažem da ga nemam.

Nožem napao mladića u mračnoj Prvomajskoj, oteo mu telefon

Prvomajska noću, bez ulične rasvete

Nožem napao mladića u mračnoj Prvomajskoj, oteo mu telefon

Naš sugrađanin je napadača opisao kao mlađi muškarac, visine oko 175 centimetara, a preko lica je imao zaštitnu (medicinsku) masku. Obraćao mu se na engleskom jeziku.

- Nije mi cilj širim strah, rasizam ili bilo kakvu netrpeljivost, ali želim da ukažem da sam spletom okolnosti imao sreće, samo mi je ukraden telefon, ali moglo je biti mnogo gore! Ne osećam se bezbedno, imam traume posle ovoga, kada nešto šušne u mraku padaju mi na pamet najgore misli. - objašnjava nam O.J. - Ne želim da zalazim u motivaciju migranata, sigurno imaju svoje razloge ali svakako napadi i razbojništvo nad građanima Subotice nisu opravdani tom motivacijom. Stoga, grad mora, on je u obavezi da se ozbiljno pozabavi pitanjem migranata pošto verujem da će se ovi slučajevi nastaviti dešavati i to sve više... Imao sam sreće sto sam prošao nepovređen, ali ne mislim da je uredu živeti "na sreći". Neki je nisu imali i neki je neće imati!

Nožem napao mladića u mračnoj Prvomajskoj, oteo mu telefonIako se sve brzo odigralo bilo je građana koji su svedočili incidentu. Jedna sugrađanka nam je opisala da je čula glasove i neki neprijatan razgovor, ali u mrklom mraku nije mogla da vidi o čemu se radi. Tek kada je došla policija shvatila je da je bio neki problem.

- Apelujem na gradske vlasti da pokušaju da pokušaju da budu efikasniji u kontroli bezbednosti, znam da ih ima u gradu, da su česte kontrole, ali malo da se stavi obrati pažnja na migrante, da im se ne dozvoli da se baš svuda šetaju. Stanujem u ovoj (Prvomajskoj) ulici već desetak godina i uglavnom nema problema, ali sigurno nedelju dana naša ulica je u mrklom mraku i već smo zvali nadležne da to poprave jer eto vidite da tu situaciju neko može da zloupotrebi! - kaže nam sugrađanka.

Nožem napao mladića u mračnoj Prvomajskoj, oteo mu telefon

O. J. je policiju pozvao kada je došao kući, jer stanuje nedaleko od mesta gde je napadnut, urađen je uviđaj, a posle je sa ocem otišao u policijsku stanicu da prijavi slučaj. Kad je policija došla na mesto događaja napadač je već pobegao. Žrtva napada je dala iskaz, a kako nezvanično saznajemo slučaj koji je kvalifikovan kao razbojništvo je predat Osnovnom javnom tužilaštvu na dalje postupanje.

- Krivično delo je kvalifikovano kao razbojništvo i predmet je zaveden u KTN upisnik OJT jer je izvršilac krivičnog dela za sada nepoznato lice. Intenzivno se preduzimaju radnje u cilju otkrivanja identiteta izvršioca ovog krivičnog dela - objasnili su nam iz Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 62
Pregleda: 19222

Povezana vest

Povezana zviždaljka

Povezane teme

razbojništvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.