Komentara: 34
Pregleda: 12474

Novoizgrađeni objekti u Ulici Braće Radić moraće biti istovetni originalima i da se uklope u ambijent zaštićenog jezgra

29.11.2019. u 12:54h
Izvor: Subotica.com
Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture u Subotici saopštio je da do današnjeg dana nije zaprimio zahtev za utvrđivanje mera tehničke zaštite za izgradnju novih objekata na mestu uklonjenih, u Ulici Braće Radić.
Novoizgrađeni objekti u Ulici Braće Radić moraće biti istovetni originalima i da se uklope u ambijent zaštićenog jezgra

Kako se navodi, objekti u navedenoj ulici, pod brojevima 41-43-45, sastavni su deo zaštićene prostorno kulturno-istorijske celine. Na osnovu toga na spomenutim parcelama budući uslovi za izgradnju objekata, koje će izraditi Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture, glasiće tako da isti moraju da se uklope u prostorno kulturno-istorijsku celinu i ambijent ulice, kao i da fasade objekata treba da izgledaju istovetno originalima.

Definisanjem takvih uslova, ističu, Subotici, a posebno Ulici Braće Radić, obezbediće se jedinstvena istorijska, kulturna, urbanistička i arhitektonska vrednost.

Iz Zavoda napominju da će pripremu projektno-tehničke dokumentacije i izgradnju samih objekata sve vreme nadzirati njihov arhitekta-konzervator.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 34
Pregleda: 12474

Povezane vesti

Povezane teme

Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika

ulica braće radić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.