Komentara: 24
Pregleda: 10767

Novi semafor na Prozivci

15.10.2012. u 21:51h
Izvor: Radio Subotica
Novi semafor na Prozivci

Na uglu ulice Nade Dimić i Beogradskog puta Direkcija za izgradnju grada postavila je novi semafor koji će poboljšati bezbednost učesnika u saobraćaju kada za nekoliko dana bude pušten u rad.

Stanovnici "Prozivke" dugo su čekali da na ovoj raskrsnici dobiju semafor, koji će im olakšati uključivanje u saobraćaj na Beogradski put, a pešacima doneti sigurnost.

Novi semafor biće uklopljen u "zeleni talas" i neće usporiti kretanje vozila na glavnoj saobraćajnici, kažu u Direkciji. 

Sredstva od 5 miliona dinara su obezbeđena od Pokrajinskog sekretarijata za privredu.

Novi semafor na Prozivci

Novi semafor na Prozivci

 

Koliko vozači poštuju ograničenje brzine?

Boraveći na navedenoj lokaciji nije nam bilo teško uputiti se koji metar dalje i uveriti se koliko vozači poštuju ograničenje brzine.

Ostavićemo da izmerena brzina govori sama za sebe uz konstataciju da je "ono što je uslikano" i nas iznenadilo u negativnom kontekstu, uzimajući u obzir da je uređaj za merenje brzine postavljen na lokaciji između 2 semafora, a da se već na sledećoj raskrsnici nalazi kamera koja još uvek u probnoj fazi beleži prekršaje na raskrsnici.

Mislili smo da će navedene 3 stvari (digitalni merač brzine, blizina raskrsnice sa kamerom i blizina 2 semafora) na neki način preventivno delovati na vozače i da nećemo imati priliku da vidimo neko veće prekoračenje brzine, ali nas je nekoliko minuta boravka na pomenutoj lokaciji umnogome demantovalo - naročito u 2 navrata: skoro pa "stotka"...

Prosudite sami, uz napomenu da su sve fotografije nastale u roku od svega par minuta

Merenje brzine

Fotografisano u 21 čas

Ovim putem smo hteli da skrenemo pažnju javnosti na problem(e) koji evidentno da postoje u saobraćaju, a tiču se bezbednosti svih učesnika. Ispred portala Subotica.com svakako da objava ovog foto izveštaja nije, niti može biti respresivnog karaktera; cilj nam je da utičemo na podizanje svesti svih učesnika u saobraćaju o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa kao prevencije saobraćajnih nesreća.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 10767

Povezane vesti

Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

prozivka

saobraćaj

semafor

kontrola brzine

ograničenje brzine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.