Komentara: 20
Pregleda: 11535

Problematična subotička raskrsnica

29.10.2012. u 15:01h
Izvor: RTV
U proteklih nešto manje od sedam meseci na ovoj raskrsnici u Subotici nesavesni vozači napravili su saobraćajne prekršaje u vrednosti od blizu 80 miliona dinara. Nedozvoljena brzina kretanja i prelazak raskrsnice na crveno svetlo su najčešći.
Problematična subotička raskrsnica

Na raskrsnici Beogradskog puta i Ulice Blaška Rajića, preduzeće Selma je još početkom aprila postavila uređaj za prepoznavanje prekršaja u saobraćaju (prolazak vozila kroz crveno svetlo i prekoračenje brzine), a od nedavno je na semafor postavljen novi uređaj koji služi samo za merenje i evidenciju brzine.

U proteklih nešto manje od sedam meseci nesavesni vozači su blizu 15.000 puta prekoračili dozvoljenu brzinu kretanja, a u skoro 1.400 slučajeva su prešli raskrsnicu na crveno svetlo.

Kada bi se navedeni prekršaji sankcionisali, kazne bi ukupno iznosile blizu 80 miliona dinara. Po važećem zakonu, 30% od naplaćenih kazni na teritoriji jedne opštine ili grada idu u budžete saveta za bezbednost saobraćaja.

Darko Antelj, predsednik saveta za bezbednost saobraćaja u Subotici, je u izjavi za RTV rekao da Subotici nedostaju saobraćajni znaci, da su uređaji zastareli, da subotički semafori još uvek nisu "dobili" dugo očekivanu opciju trepćućeg zelenog svetla... Sve navedeno iziskuje značaju materijalna sredstva, a naplatom kazni za prekršaje i sredstva koja bi se na osnovu toga slila u budžet bi umnogome pomogla otklanjanju nedostataka u saobraćaju koje je Antelj izneo.

PU Subotica bi od navedenih podataka imala preciznu evidenciju o gustini saobraćaja i arhivirani podaci o registarskim tablicama bi mogli da se koriste i u slučajevima i zarad bržeg pronalaska ukradenih vozila. 

Problematična subotička raskrsnica

Pre 2 nedelje je i naša redakcija boravila na lokaciji koju obuhvata ova raskrsnica i dokumentovala informacije koje govore u prilog činjenici o nepoštovanju ograničenja brzine. Foto prilog koji smo napravili možete pogledati u povezanoj vesti:

Izvor: RTV
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 11535

Povezana vest

Povezane teme

kamere na semaforima

Selma Subotica

semafor

kontrola brzine

ograničenje brzine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.