• Pregleda: 6275

Novi način plaćanja Toplani

Novi način plaćanja Toplani

Prema novoj Odluci o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom, korisnici daljinskog grejanja plaćaće račun samo u toku grejne sezone i po konačnom obračunu na kraju sezone.

Zbog ukidanja fiksnog dela računa neophodno je da se tek utvrdi jedinstvena cena grejanja, ali u "Toplani" kažu da se ona neće značajno razlikovati od dosadašnje ukupne cene.

Novina je u tome da će potrošači u maju dobiti konačan obračun za sezonu, i moraće odmah da ga plate, a do sada su to mogli da učine do septembra ili čak do početka nove grejne sezone.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

15
stole Odgovori
novina,e sad vec znam sta je sustina svega,potrosaci moraju odmah da plate a najvaznije je da ce cena da bude razlicita od dosadasnje,ajd da se kladimo da ce bit veca.
Daddy Odgovori
Ne placaj im NISTA, a ako ti dodju kuci, ODNAK SE BRANI!
N Odgovori
Sto ne platis na mostu platices na cupriji samo malo skuplje.
Svinjarija.
lakumity Odgovori
Naravno moraš platiti bez obzira što je čovek sa temperaturom topliji od radijatora.
Mislim da u svakom slučaju ove iz toplane treba poslati na matematičku olimpijadu jer za ove njihove teoreme o načinu plaćanja garantovano sledi medalja.
rodjeni suboticanin Odgovori
Stanarima zgrade Dimitrija Tucovica 2 su punih osam grejnih sezona naplacivali 570 kvadratnih metara koji su bili prikljuceni na njihov vod a nisu bili zavedeni. Kada su uz pomoc kancelarije za zalbe uspeli da dokazu da im se naplacuje 37 posto svake godine vise dobili su odgovor da je sve sto su vise platili ZASTARELO. Ovim zelim da upozorim drage sugradjane da ta zgrada nije jedini slucaj. Niko nema uvid u pocetno stanje potrosnje i zavrsno stanje
rodjeni suboticanin Odgovori
Dragi sugradjani imate pravo da zatrazite od toplane da predsednik kucnog saveta bude prisutan na ocitavanju to je vase pravo zakonom o zastiti potrosaca.
city woman Odgovori
A konacan obrcun ce biti onoliki, koliko im bude falilo iz raznih razloga...
radnička klasa Odgovori
Kalorije očitava privatna firma (bliska rodbinska veza) a sistem je kao kod poker aparata , podesiš +20% da prikaže i to je to. Vučić priča prazne priče i nesposoban je da ovakve lopove proveri i pohapsi!
A što se tiče konačnog obračuna -e toga me je strah šta će da nam smeste LOPOVI ! ! !
Uros Odgovori
E evo ihhh, dugo ih nije bilo. Vec razmisljaju kako ce da dobijaju plate za leto 2015.
ss Odgovori
dosli novi na vlast u toplanu, pa se sad menja i sistem placanja. Da i oni malo stave u dzep.
Izmisljanje tople vode!!
ma da Odgovori
''Zbog ukidanja fiksnog dela računa neophodno je da se tek utvrdi jedinstvena cena grejanja, ali u "Toplani" kažu da se ona neće značajno razlikovati od dosadašnje ukupne cene.''

''Odbornici su danas usvojili i novi tarifni sistem za obračun isporučene toplotne energije. Najznačajnija novina je uvođenje jedinstvene cene, u koju će biti uključeni fiksni i varijabilni deo i činjenica da će se računi za grejanje plaćati samo tokom grejne sezone...'' Vest od 30.10.2014.

Pa ko ovde koga pravi budalama? Pa da li se ukida ili se ne ukida fiksni deo? S obzirom da su ''strucnjaci'' u Toplani rekli da se cena nece znacajno razlikovati novim tarifnim sistemom postavljam pitanje kako je to moguce? Ako smo do sada, pored stvarno utrosene toplotne energije u grejnoj sezoni, placali i 1700 dinara za taj fantomski fiksni deo kako onda mogu ovako nesto da izjave? Pa u startu cena u grejnoj sezoni mora biti manja za 1700 dinara, zar ne?

Ono sto je ostalo nedoreceno je na koji nacin ce se obracunavati cena grejanja u toku grejne sezone, ako uzmemo u obzir vest od 30.10.2014. odnosno da ce se jedinstvena cena sastojati od fiksnog i varijabilnog dela. Ovo pitanje postavljam iz razloga sto se fiksni deo placao tokom cele godine pa je nejasno da li ce sada sav onaj iznos (fiksni deo - 1700 din.) koji se naplacivao van grejne sezone svaki mesec ugraditi u racune tokom grejne sezone? Ako ce tako biti onda mozemo da ocekujemo drasticno vece racune ove sezone.

I na kraju ostaje da Toplana odgovori sta naplacuje tim fiksnim delom odnosno sta je naplacivala i nije mi jasno zasto uporno odbija da odgovori na to pitanje.

I sto je rekao rodjeni suboticanin, odakle Toplani pravo da ocitava bez prisustva predstavnika stanara? Ako mozemo da ocitamo vodomer, brojilo za struju onda mozemo i njihovo brojilo. Naravno, tu postoji i ono sto je napisao radnicka klasa.

Sve u svemu, lopovluk, bezobrazluk i bahatost politicara koji sve ovo odobravaju, a odobravaju jer se iz ovoga uplacuje odredjeni iznos na racune politickih stranaka. Bando!
no name Odgovori
Poruka za urednika ovog sajta:
Želimo da istražite i da objavite koliko ih je zaposleno u Toplani, sa kojim kvalifikacijama i na kojim radnim mestima, kolike su im plate i bonusi, koliko troše na reprezentaciju i ostale privilegije... Da li narod zna da i oni zaposlenima plaćaju zubarske usluge? Šta im sve Toplana plaća?
To je stvar od javnog interesa jer se plaća našim novcem.
Zahvaljujem i očekujem uskoro članak na ovu temu.
Veliki pozdrav za redakciju i uredništvo ovog sajta.
earthworker Odgovori
moze malo da se pojasni zasto je pre par godina izmisljen taj fixni deo naplate kao i zasto ga sad ukidaju?
N Odgovori
Sve je poteklo od obecanja gradonacelnika dok nije izabran,da ce ukinuti fiksni deo.
Sada kada je na vlasti pokusava da laznom matematikom opravda svoje obecanje.
I tako se naivan narod ponadao da ce platiti samo za utrosenu "plavu" ili "crnu"energiju,a fiksni deo ce biti ukinut i racunu znatno nizi.
Ali ne lezi vraze,zivi bili pa videli,na kraju kada se podvuce crta,ima da platimo i vise nego do sada.
Eto koliko se skupstina odvojila od naroda.Glavno je da se nekom matematikom pregura mandat pa ako budemo blesavi dva,pokupe narodne pare u dzep.Pa kada se osvestimo doci ce neko drugi sa drugim paketom Bozicno Novogodisnjih poklona.
I tako polako narod ,mladi odlazi,stari umiru prevremena,bebe se ne radjaju,a statistika kuka da nas je
sve manje i manje.
Ispada da u ovakvoj zemlji nevredi i ne moze se bas ni ziveti.Mislim na narod.
Mogao bih sa negativnim predznakom da pisem do sutra ujutru,a sa pozitivnim nemam sta,pa zbogom,ako ovo neko procita.
Daca Odgovori
no name (pre 6 sati i 42 minuta) Komentar postavljen preko mobilnog telefona
Poruka za urednika ovog sajta:
Želimo da istražite i da objavite koliko ih je zaposleno u Toplani, sa kojim kvalifikacijama i na kojim radnim mestima, kolike su im plate i bonusi, koliko troše na reprezentaciju i ostale privilegije... Da li narod zna da i oni zaposlenima plaćaju zubarske usluge? Šta im sve Toplana plaća?
To je stvar od javnog interesa jer se plaća našim novcem.
Zahvaljujem i očekujem uskoro članak na ovu temu.
Veliki pozdrav za redakciju i uredništvo ovog sajta.


SVAKA CAST!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.