Komentara: 3
Pregleda: 7976
Foto

Nove prostorije za osobe sa autizmom

02.04.2014. u 16:52h
Izvor: subotica.rs
U okviru obeležavanja Svetskog dana osoba sa autizmom, 2. aprila, u Vareškoj ulici broj 28, uz brojne goste, predstavnike institucija i puštanje u vazduh plavih balona, otvorena je kuća „Iza duge“, terapeutski centar i poludnevni boravak za osobe sa autizmom.
Nove prostorije za osobe sa autizmom

Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom Subotica, osnovano 23. novembra 2011. godine, trenutno broji 30 članova, s tim da se članstvo u proseku povećava za dvoje do troje članova mesečno, jer se priključuju i autistične osobe iz Bačke Topole, Sente i drugih okolnih mesta.

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite, Milimir Vijadinović, je rekao da je grad Subotica, kako prethodnih, tako i ove godine, kroz javni konkurs u oblasti društveno-humanitarnog rada izdvojio iznos od 400.000 dinara za aktivnosti Gradskog udruženje za pomoć osobama sa autizmom.

On je izrazio uverenje da će terapeutski centar u Vareškoj ulici doprineti efikasnijem rešavanju problema osoba sa autizmom i članova njihovih porodica sa teritorije grada Subotice i iz okruženja.

Nove prostorije za osobe sa autizmom

Predsednik Gradskog udruženje za pomoć osobama sa autizmom, Suzana Skenderović, izrazila je zahvalnost gradu Subotici na ustupanju prostorija na korišćenje ukupne površine 160 metara kvadratnih, čije su uređenje, kako je rekla, pomogli razni donatori kroz građevinski materijal i izvođačke radove.

- Sa prošlogodišnje gradonačelnikove dobrotvorne večeri obezbeđeno je 620.000 dinara za opremanje sobe za senzornu integraciju, a Direkcija za izgradnju grada obezbedila je sredstva za sanaciju prostorija i time završila 70 odsto radova u prostorijama Udruženja. Zahvaljujemo se i Lokalnoj samoupravi koja je pokazala razumevanje i pružila nam neophodnu stručnu pomoć tako što je Udruženju dodeljen defektolog sa punim radnim vremenom, istakla je Suzana Skenderović.

Prema njenim rečima, Udruženje je organizovalo 13 programskih aktivnosti koje vode edukovane osobe za rad u određenim oblastima.

- Programske aktivnosti koje Udruženje nudi svojim članovima su: individualni tretman logopeda, individualni defektološki tretmani, škola plivanja, psihološko savetovanje za roditelje, program za tinejdžere, muzičko-dramske radionice, likovne radionice, kreativne radionice, inkluzivni montesori program, fizičko vaspitanje, škola karatea i hipoterapija, navela je Suzana Skenderović.

Naš tim sastavljen je od stručnjaka iz različitih oblasti, a to su defektolog, psiholog, magistar muzike, vaspitači, nastavnici, treneri, hipoterapeut i volonteri, rekla je ona i dodala da Udruženje nudi i mogućnost poludnevnog boravka za decu i odrasle, kao i mogućnost edukacije ljudi koji žele da se uključe u rad Udruženja.

Subotica se sinoć priključila mnogim svetskim metropolama i kampanji „Obojimo u plavo“, jer je dekorativna rasveta na Gradskoj kući bila plave boje, koja simbolizuje autizam.

Izvor: subotica.rs

Svečano otvaranje kuće za obolele od autizma

Svečano otvaranje kuće za obolele od autizma Svečano otvaranje kuće za obolele od autizma Svečano otvaranje kuće za obolele od autizma Svečano otvaranje kuće za obolele od autizma Svečano otvaranje kuće za obolele od autizma Svečano otvaranje kuće za obolele od autizma Svečano otvaranje kuće za obolele od autizma Svečano otvaranje kuće za obolele od autizma
Pogledaj ostale fotografije

Gradska kuća u susret Svetskom danu osoba sa autizmom

Gradska kuća u susret Svetskom danu osoba sa autizmom Gradska kuća u susret Svetskom danu osoba sa autizmom Gradska kuća u susret Svetskom danu osoba sa autizmom Gradska kuća u susret Svetskom danu osoba sa autizmom Gradska kuća u susret Svetskom danu osoba sa autizmom Gradska kuća u susret Svetskom danu osoba sa autizmom Gradska kuća u susret Svetskom danu osoba sa autizmom Gradska kuća u susret Svetskom danu osoba sa autizmom
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 2 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 7976

Povezane vesti

Povezane teme

Nenad Ivanišević

Modest Dulić

osobe sa autizmom

autizam

milimir vujadinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.