Komentara: 0
Pregleda: 3285

Nove prostorije za pomoć osobama sa autizmom

31.03.2014. u 11:49h
Izvor: Subotica.com
Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom "Autizam Subotica" otvara 2. aprila, na dan obeležavanja Svetskog dana osoba sa autizmom, prostorije pod nazivom "Iza duge", a svečanost otvaranja biće održana u prostorijama Udruženja, u Vareškoj ulici br. 28.
Nove prostorije za pomoć osobama sa autizmom

Kako stoji u ciljevima Udruženja, njihov zadatak je rešavanje konkretnih životnih problema sa kojima se porodice koje imaju dete sa autizmom svakodnevno suočavaju. Njihov tim poseduje neophodno strpljenje, empatiju, znanje, efikasnost i energičnost da svakom problemu pristupi pojedinačno, a sve u cilju stvaranja bolje budućnosti za sve osobe sa autizmom. Slogan kojim se vode glasi: "Važno je da znate da niste sami!"

Od programa koje sprovodi Udruženje navode se individualni defektološki tretmani, škola plivanja, individualni tretmani logopeda i psihološko savetovanje za roditelje, program za tinejdžere, muzičke, dramske, likovne i druge kreativne radionice, škola karatea, hipoterapija, kao i inkluzivni montesori program.

Ovo Udruženje poziva sve sugrađane dobre volje da pomognu novčanim donacijama i igračkama. Za doniranje u novcu račun Udruženja je 165-26327-22 (Hypo Alpe Adria banka). Takođe pozivaju se i volontere koji žele da pomognu i učestvuju u radu Udruženja da se jave na broj telefona 060/082-00-40 ili na mejl autizam.subotica@gmail.com.

Povodom obeležavanja Svetskog dana osoba sa autizmom u noći između utorka i srede žuta dekorativna svetla na Gradskoj kući obasjavaće simbolično ovaj objekat plavom bojom, koja simbolizuje autizam.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 3285

Povezane vesti

Povezane teme

osobe sa autizmom

autizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.