Komentara: 11
Pregleda: 6869

Nove pronatalitetne mere Pokrajinske vlade

14.08.2018. u 17:38h
Izvor: Subotica.com
Pokrajinska vlada nedavno je uvela dve nove pronatalitetne mere namenjene porodicama sa troje i četvoro dece.
Nove pronatalitetne mere Pokrajinske vlade

To su pomoć porodicama koje dobiju treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja ili poboljšanje uslova stanovanja,  i pomoć nezaposlenim majkama koje će dve godine dobijati dodatni novac iz Pokrajinskog budžeta.

- Za prvi konkurs namenjeno je ukupno 63 miliona dinara, on će biti raspisan krajem avgusta ili početkom septembra. Dakle 63 bračna para koja su tokom 2018. godine, do raspisivanja konkursa, dobili treće ili četvrto dete, imaće pravo da apliciraju i da dobiju šansu da sa milion dinara unaprede uslove stanovanja – najavio je danas Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. - Pored ovoga, imamo i drugu meru koja će biti aktivna od januara, s obzirom da je zakon o finansijskoj podršli porodicama sa decom izjednačio zaposlene i nezaposlene majke, Pokrajinska vlada donela je odluku da sve žene koje rode koje rode treće ili četvrto dete, a nemaju posao, dobiju dodatnih od 12 do 15 hiljada dinara mesečno.

Ovim merama, Vojvodina nije smanjila, nego proširila obim pomoći za treće dete. Do sada je Pokrajinska vlada obezbeđivala 12.000 dinara mesečno, a ubuduće će taj iznos za porodice sa trećim detetom, za zaposlene žene obebeđivati Republika Srbija i to u trajanju od deset godina. Pokrajinska vlada pomagaće nezaposlene majke sa trećim i četvrtim detetom, kojih u Vojvodini ima oko dve hiljade.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 6869

Povezane vesti

Povezane teme

predrag vuletić

pronatalna politika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.