Komentara: 10
Pregleda: 12304

Isplata materinskog dodatka za treće ili četvrto dete od februara

15.01.2019. u 16:06h
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj sednici Vlade Vojvodine doneto je rešenje o nominalnim iznosima koji će se iz pokrajinskog budžeta u 2019. godini izdvajati za mere pronatalitetne politike u severnoj srpskoj pokrajini.
Isplata materinskog dodatka za treće ili četvrto dete od februara

Kako se navodi u izveštaju sa sednice, nezaposlene majke, za treće ili četvrto dete, od 1. januara 2019. godine ostvaruju pravo na materinski dodatak u iznosu 15.000 dinara mesečno.

- To je nova populaciona mera kojom Pokrajinska vlada proširuje obim podrške za treće dete. Pravo na materinski dodatak ostvaruje nezaposlena majka, koja je, počev od 1. jula 2018. godine, rodila treće ili četvrto dete. - ističu iz Vlade APV

Sredstva za ovu namenu planirana su u visini 270 miliona dinara, na bazi procene da će u 2019. godini ovo pravo na teritoriji AP Vojvodine ostvariti oko 1.500 nezaposlenih majki koje rode treće ili četvrto dete.

Isplata materinskog dodatka se očekuje početkom februara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 12304

Povezane vesti

Povezane teme

dečji dodatak isplata

isplata dečijeg dodatka

isplata posebne naknade

isplata roditeljskog dodatka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.