Komentara: 6
Pregleda: 4022
Foto

Nedelja nežnijeg pola – Nataša i Antonia svoju budućnost vide u svetu građevine

13.03.2022. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Nedelja nežnijeg pola – Nataša i Antonia svoju budućnost vide u svetu građevine

NEDELJA POSVEĆENA NEŽNIJEM POLU - Završavamo serijal u kojem smo tokom ove nedelje predstavljali naše sugrađanke koje se uspešno bave različitim zanimanjima i hobijima i koje svojim primerom pokazuju da podela na slabiji i jači pol odavno “ne pije vodu”.

Farbanje radijatora, krečenje, gipsarski radovi, betoniranje, zidanje i malterisanje za Natašu Milkić i Antoniu Takač, učenice Politehničke škole, deo su svakog školskog dana. U radnim odelima, ali sa diskretnom šminkom i frizurom, rame uz rame sa školskim drugarima, one uče za operatera osnovnih građevinskih radova a tim poslom žele da se bave i kada izađu iz školskih klupa.

- Iskreno, slučajno sam došla na ovaj smer ali mi se odmah svidelo to što radimo. Kako vreme odmiče sviđa mi se sve više – priča nam Nataša, nesilazeći sa merdevina. – Zaista nije teško. Neke stvari treba da se nauče, kao uostalom i u svakom poslu, a kada se to savlada sve ide lakše. Jako je lep osećaj kada se neki posao završi, ne možeš da poveruješ da je to tvojih ruku delo.  Tačno je da je mnogo višee muškaraca u građevini, ali smo mi pedantnije, vrednije, preciznije... Ipak smo mi žene!

Nedelja nežnijeg pola – Nataša i Antonia svoju budućnost vide u svetu građevineNataša priznaje da je bilo kritika okoline kada je upisala ovaj smer, ali i da uvek ima spreman odgovor na njih.

- Meni se sviđa to što radim i to je najvažnije.  Govorile su mi drugarice da nije trebalo ovo da upišem, već nešto drugo ženstvenije, ali mene to ne sprečava da budem ženstvena. Ni po čemu se ne razlikujem od drugih devojaka. U školi sam u radnoj uniformi a kada izađem u grad ja se skockam i našminkam – dodaje Nataša.

Nedelja nežnijeg pola – Nataša i Antonia svoju budućnost vide u svetu građevineIako u prvi mah nije želela da bude na ovom smeru, Antonia priznaje da je ove poslove itekako zavolela.

- Tokom ove tri godine nije bilo teško, naprotiv, bilo mi je zanimljivo. Svidelo mi se, jer se brzo vide rezultati rada. Zahvaljujući drugarima iz odeljenja ne radim one najteže poslove, oni prinesu džakove i ostalo što je teže – kaže Antonia.

Vredne devojčice, jedine u svojim odeljenjima, planiraju da upišu i četvrti razred i tako nastave sa usavršavanjem ovog zlata vrednog zanata.

Izvor: Subotica.com
Učenice Politehničke škole - smer moler zidar (operater osnovnih građevinskih radova) Učenice Politehničke škole - smer moler zidar (operater osnovnih građevinskih radova) Učenice Politehničke škole - smer moler zidar (operater osnovnih građevinskih radova) Učenice Politehničke škole - smer moler zidar (operater osnovnih građevinskih radova) Učenice Politehničke škole - smer moler zidar (operater osnovnih građevinskih radova) Učenice Politehničke škole - smer moler zidar (operater osnovnih građevinskih radova) Učenice Politehničke škole - smer moler zidar (operater osnovnih građevinskih radova) Učenice Politehničke škole - smer moler zidar (operater osnovnih građevinskih radova)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 4022

Povezane vesti

Povezane teme

politehnička srednja škola

politehnička škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.