Komentara: 9
Pregleda: 8112
Foto

Nedelja nežnijeg pola - Mašinovođa Jelena nastavila porodičnu tradiciju

08.03.2022. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Da maskara, karmin i železnička uniforma idu zajedno potvrđujuje naša mlada sugrađanka Jelena Stojanović koja je od 2018. godine zaposlena u preduzeću "Srbija voz" kao mašinovođa.
Nedelja nežnijeg pola - Mašinovođa Jelena nastavila porodičnu tradiciju

Na radno mesto i na unapred zakazan razgovor tridesetjednogodišnja Subotičanka dolazi našminkana, perfektno isfenirane kose, u uniformi mašinovođe. Dok pristaje na kolosek nemoguće je ne zapitati se kako tako mlada upravlja tolikom vozilom. Identično pitanje postavljaju joj često i putnici koji je po prvi put vide.

Na samom početku ljudima je bilo čudno, pre svega putnicima koji nisu navikli da ih vozi žena, ali sada su se navikli i prihvatili su me odlično. Stalni putnici me dobro poznaju, a oni koji se ne voze toliko često znaju biti iznenađeni kada me vide pa pitaju konduktere hoće li ih stvarno voziti cura. Ipak, kada se završi vožnja, kada pristanemo na stanicu svi mi se zahvale i odaju priznanje. Bilo je situacija i kada su mi aplaudirali - objašnjava kroz smeh Jelena. 

Nedelja nežnijeg pola - Mašinovođa Jelena nastavila porodičnu tradiciju

NEDELJA POSVEĆENA NEŽNIJEM POLU - Nastavljamo serijal u kojem ćemo ove nedelje predstaviti naše sugrađanke koje se uspešno bave različitim zanimanjima i hobijima i koje svojim primerom pokazuju da podela na slabiji i jači pol odavno “ne pije vodu”.

I dok je putnicima u početku bilo čudno da vide mladu ženu za kontrolnom tablom voza, odabir njenog zanimanja ni najmanje nije bio iznenađujuć za njenu porodicu, prijatelje i druge ljude koji je poznaju.

- Potičem iz železničke porodice, otac je radio kao mašinovođa, tako da je bilo sasvim logično da nastavim njegovim stopama. Još kao mala sam bila veoma zainteresovana za vozove, zanimalo me je kakav je osećaj kada upravljaš vozom. Sa godinama, to interesovanje se produbljivalo tako da sam kao tinejdžerka prelomila da je to definitivno moj budući poziv. 

Nedelja nežnijeg pola - Mašinovođa Jelena nastavila porodičnu tradicijuDa je dobru odluku donela potvrdila je 2018. godine kada se zaposlila u preduzeću "Srbija voz".

- Meni je jako lepo na radnom mestu, posao je ispunio sva očekivanja, nisam pogrešila što sam izabrala ovaj poziv. Ovo je jedan jako lep, ali i vrlo odgovoran posao.

Za kolege koje su je, kako kaže lepo dočekale, Jelena ima samo reči hvale.

Moj kolege su već znale da ću ja doći, jer su me poznavali još kao učenicu na praksi. Još tada su se svi trudili da mi pokažu i objasne, uvek su bili tu za pomoć i podšku. Uveli su me u posao na najbolji mogući način. 

Na pitanje da li bi ikada menjala posao, Jelena bez sekunde zadrške odgovara odrično.

- Nikada ne bih menjala svoj posao, jako ga volim i razmišljanje u pravcu promene posla uopšte nije opcija.

Izvor: Subotica.com
Razgovor sa našom sugrađankom koja upravlja vozom Razgovor sa našom sugrađankom koja upravlja vozom Razgovor sa našom sugrađankom koja upravlja vozom Razgovor sa našom sugrađankom koja upravlja vozom Razgovor sa našom sugrađankom koja upravlja vozom Razgovor sa našom sugrađankom koja upravlja vozom Razgovor sa našom sugrađankom koja upravlja vozom Razgovor sa našom sugrađankom koja upravlja vozom
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 8112

Povezane vesti

Povezane teme

dan žena

8. mart

međunarodni dan žena

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.