Komentara: 3
Pregleda: 7738

Nastavlja se trend smanjenja broja obolelih od kovid-19

11.01.2021. u 12:16h
Izvor: Subotica.com
Nastavlja se trend smanjenja broja obolelih od kovid-19

U prethodna 24 časa, u kovid respiratornoj ambulanti subotičke bolnice pregledana su 24 pacijenta, od kojih je 9 zadržano na bolničkom lečenju, dok je 10 otpušteno iz bolnice na dalje kućno lečenje i izolaciju.

Trenutno se na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice nalazi 97 pacijenta, dok se u Kovid jedinici intenzivnog lečenja nalaze 4 pacijenata, svi na mehaničkoj ventilaciji.

Po poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Subotica, u protekla 24 časa u Subotici su registrovana 23 nova slučaja zaraze korona virusom. Institut za javno zdravlje Vojvodine je saopštio da je Subotica među gradovima koji imaju ispod 1.000 aktivno obolelih, navodeći da je zdravstveni sistem u Vojvodini i dalje u teškoj situaciji, ali da se situacija poboljšava.

Nastavlja se trend smanjenja broja obolelih od kovid-19Građani koji imaju simptome respiratorne infekcije (temperaturu, bol/grebanje u grlu, kašalj, bol u grudima, kratak dah, gubitak čula ukusa/mirisa) treba da se jave u Kovid ambulante u Harambašićevoj i Kumičićevoj ulici, koje rade svakog dana od 7 do 22 časa.

Informacije o stanju pacijenata koji se leče u Kovid bloku subotičke bolnice mogu dobiti samo najuži članovi porodice i to telefonskim putem, svakog radnog dana u periodu od 14 do 15 časova, putem broja 024/ 555-222, a lokali su: Odeljenje za infektivne bolesti (lokal 261), Kovid jedinica intenzivnog lečenja (lokal 477), Kovid 1 (lokal 484), Kovid 2 (lokal 290) i Kovid 3 (lokal 340).

Od danas građani Srbije popunjavanjem jednostavnog upitnika na portalu "eUprava" mogu iskazati interesovanje za vakcinisanje protiv kovid-19.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 7738

Povezane vesti

Povezane teme

zavod za javno zdravlje

korona virus

epidemija korona virusa

kovid ambulanta

epidemiološka situacija

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.