Komentara: 6
Pregleda: 10125

Postojeće epidemiološke mere ostaju na snazi, drugo polugodište počinje po planu

11.01.2021. u 11:41h > 12.01.2021. u 15:21h
Izvor: Subotica.com  / Nova.rs
Krizni štab odlučio je danas da sve postojeće mere ostanu na snazi i dalje, jer je ocenjeno da daju rezultate, prenose beogradski mediji.
Postojeće epidemiološke mere ostaju na snazi, drugo polugodište počinje po planu

Krizni štab za borbu protiv korona virusa počeo je zasedanje kako bi razmotrio mere koje su bile donete pre novogodišnjih praznika i danas im ističe oročenost. Kako je najavila premijerka Ana Brnabić, raspravljaće se o tri ključne teme – merama za ulazak u zemlju, radu škola i merama za privredu.

Kako je objašnjeno, mere za ulazak u zemlju ostaju obavezan negativan PCR test ili izolacija do negativnog testa, radno vreme ugostiteljskih objekata ostaje do 20 časova, a prodavnica do 21 čas, dok će drugo polugodište početi 18. januara, kako je i predviđeno.

Po rečima epidemiologa Darije Kisić Tepavčević pohađanje osnovnih i srednjih škola nastaviće se po dinamici kakva je bila pre raspusta, što znači da će srednjoškolci ići svake druge nedelje u školu, po pola odeljenja, a osnovci svaki drugi dan, kako je bilo od 1. septembra.

Ranije uspostavljene mere takođe ostaju na snazi, zabranjeno je okupljanje više od 5 ljudi, a maske u zatvorenom prostoru su i dalje obavezne.

Pogledajte Naredbu Štaba za vanredne situacije Subotica od 12. januara 2021.

Po poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Subotica, u protekla 24 časa u Subotici su registrovana 23 nova slučaja zaraze korona virusom. Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je da je Subotica među gradovima koji imaju ispod 1.000 aktivno obolelih, navodeći da je zdravstveni sistem u Vojvodini i dalje u teškoj situaciji, ali da se situacija poboljšava.

Od danas građani Srbije popunjavanjem jednostavnog upitnika na portalu "eUprava" mogu iskazati interesovanje za vakcinisanje protiv kovid-19.

Izvor: Subotica.com / Nova.rs
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 10125

Povezane vesti

Povezane teme

krizni štab

korona virus

epidemija korona virusa

korona

epidemiološke mere

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.