Komentara: 10
Pregleda: 6580

Smanjuje se broj obolelih od kovid-19, ali je situacija i dalje vanredna

13.01.2021. u 16:12h
Izvor: Subotica.com
U Severnobačkom okrugu trenutno su 1.023 osobe inficirane virusom kovid-19, od čega je u Subotici 808.
Smanjuje se broj obolelih od kovid-19, ali je situacija i dalje vanredna

U prethodna 24 sata u Kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica obavljeno je 59 pregleda. Na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice zadržano je 12 pacijenata, a na dalje kućno lečenje i izolaciju otpušteno je 10. Trenutno je u Kovid delu bolnice hospitalizovano 95 pacijenata. U Kovid jedinici intenzivnog lečenja je sedam pacijenta, šest na mehaničkoj ventilaciji.

Iako opada broj inficiranih, a podsetimo sredinom decembra bilo je registrovano oko 3.000 ljudi,  situacija u Subotici, kao i u celom okrugu, i dalje se ocenjuje kao vanredna.

- Ohrabruje što su konačno stigle vakcine, za sada je imunizacija namenjena zdravstvenim radnicima koji su u kovid sistemu, a potom i najstarijim sugrađanima u Gerontološkom centru. U narednom periodu očekujemo da će se nastaviti imunizacija, te da će vakcine dobiti stariji od 65 godina koji su u svojim domovima - smatra dr Nebojša Bohucki, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Vakcinacija će doneti poboljšanje, ali se to neće dogoditi preko noći, te građani i dalje treba da se pridržavaju svih mera - da nose maske, peru ruke, izbegavaju gužve i drže distancu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 6580

Povezana vest

Povezane teme

zavod za zaštitu javnog zdravlja

dr nebojša bohucki

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.