• Pregleda: 4557

Poništen tender za nastavak radova na pozorištu, radovi ipak u novembru?

Poništen tender za nastavak radova na pozorištu, radovi ipak u novembru?

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai juče je doneo odluku kojom se poništava postupak Javne nabavke za poslove koji treba da slede na zgradi Narodnog pozorišta.

Naime, Konzorcijum u sastavu SMB gradnja Cim gas, i firma Rotel napravio je grešku u ponudi prekoračivši iznos koji je predviđen za Petu fazu radova za oko milion i 200 hiljada dinara. Sada se kreće u pregovarački postupak sa ponuđačem kako bi se greška ispravila i potpisao ugovor o nastavku radova.

Gradonačelnik kaže da – iako će ovi problemi uticati na oduženje postupka, u novembru su realne šanse za nastavak ovih radova. Peta faza podrazumeva kompletno zatvaranje novog dela objekta Pozorišta, i završavanje fasada sa strane Korzoa i Zelene fontane.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

13
komsija Odgovori
Koliko je pokradeno tih 10 hiljada evrica i nije bas neka cifrica,meni se vise cini da sad neko to oce da se pokaze i dokaze da nesto radi,da pregleda dokumentaciju .
dileja Odgovori
Oni sivi oluci baš se "uklapaju" u krem fasadu. Zar nije bilo para za bakarne oluke???
tetka Odgovori
Bez veze! Pa kad su razmatrali tender to niko od STRUČNJAKA nije primetio?
Nidzula Odgovori
@dileja (pre 8 minuta)
Oni sivi oluci baš se "uklapaju" u krem fasadu. Zar nije bilo para za bakarne oluke???

Ma zardjace ovi za godinu-dve i onda ce se uklopiti..sto trositi na bakarne /iako su verovatno naplaceni bakarni :)) /?!?
A tu je i rizik da jedno jutro neki "sakupljaci"pokupe taj bakar...
hmmm Odgovori
ma bilo je para za bakarne oluke,samo...
pth Odgovori
Mora da je kalkulaciju radio neko ko je tek početnik u ovom poslu, pa mu nisu skrenuli pažnju, da ponudjena cena treba da sadrži i "famoznih" 10%! Eeeeeeeeeeeee, bagro nezasita!
Always Ultra Odgovori
Opet - U novembru bice u decembru ... (za godinu ili vek ne znam) ...
Kaferdžija Odgovori
Evo dajte meni taj prednji deo gde je nekad bio YU FEST ja ću ga o svom trošku srediti i renovirati. Napraviću od njega kafić vi mi dajte rok od 4 meseca da ga završim. Posle toga hoću 10 godina kirije za džabe, posle tih 10 godina za džabe hoću da mi date produžetak ugovora na još 10 godina po 500e mesečno. Samim tim podstičete preduzetništvo, dobijete sređen prostor posle 20 godina. I eto rešenja. Tako da uradite za sve poslovne prostore, pozorište bi već bilo gotovo pre 5 godina. Ne nego vi ste alavi i samo gledate kako da oderete nekog ili da zaštitite nečije interese.
stone Odgovori
Stari sistem ... nazovi "tendera" ... APP (AKO PROĐE PROĐE) ili u ovo slučaju s obzirom na uočenu grešku ipak će biti da je IMT (IMA MENE TU?)
Snezana Odgovori
pa nisu rekli dasu dali tender ispod cene kako je sad vece od toga?
ma da Odgovori
@tetka, pitanje je na mestu, ali bojim se da se pravi strucnjaci nisu ni pitali u vezi ove price pa otuda i ova nazovi mala greskica od 1.200.000 dinara, kao sto rece @komsija. Zanimljivo je koliko se dugo odugovlaci sa ovim famoznim pozoristem koje uzgred receno, nece biti nikada popunjeno ni 20% ako jednog dana zazivi prica da se odrzavaju predstave u njemu, ali se zato u rekordnom vremenu donela odluka o rusenju, ali da ostavimo tu pricu sa strane. Ovde se postavljaju neka druga logicna pitanja, a to je da li je ovakav jedan projekat opravdan u svakom smislu? Pre svega da li je opravdan u finansijskom smislu odnosno da li je Subotici potrebna jedna ovakva investicija od 30 miliona eura kao da ovaj grad ima sve samo mu jos nedostaje pozoriste u ovakvom gabaritu? Drugo najvaznije pitanje je da li je ovakav jedan projekat opravdan u smislu potraznje odnosno da li su gradjani Subotice zaista toliko zainteresovani za pozorisne predstave da se moralo graditi tri puta vece od onog koje je zjapilo poluprazno? Naravno da niko o tome nije vodio racuna, jer sustina ovakvog projekta nije ni bila u napred navedenom smislu. Kada se ulazi u bilo koji projekat prvo pitanje je da li je taj projekat opravdan i isplativ i to je polazna osnova i bez nje niko nece ulagati novac, osim u ovakvim slucajevima kada neko ulaze tudj novac pa ne mari mnogo za opravdanost.
Svaka čast Odgovori
Svaka čast Maglaiju, za manje od dve godine je uspeo sve da uništi.
Milan024 Odgovori
Pozoriste u ovakvim gabaritima u startu je osudjeno na "lagano ukidanje". Postojeća privreda i očekivani životni standard Suboticana, troškove GREJSNJA, HLADJENJA, OSVETLJENJA i ODRŽAVANJA, u narednih 100 godina, sa ovakvom stopom razvoja i ovakvom VLAŠĆU, NECE moci nositi!!!!!
Amin!!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.