Komentara: 0
Pregleda: 1976
Foto

Nagrađeni učesnici likovnog konkursa "Život u boji" Politehničke škole

14.05.2021. u 11:19h
Izvor: Subotica.com
Nagrađeni učesnici likovnog konkursa "Život u boji" Politehničke škole

Prvi onlajn likovni konkurs Politehničke škole za učenike osnovnih škola imao je za temu "Život u boji", a učestvovalo je desetak učenika. Tim povodom sinoć je u ovoj školi održana svečanost dodele priznanja, a prva tri rada su i novčano nagrađena.

- S obzirmo da nam je prva organizacija ovakvog konkursa i da smo imali prilično kratak rok za prijavljivanje, zadovoljni smo odzivom. Učesnici su bili kreativni i uložili adekvatan trud, što je za pohvalu, zato nam je i bilo teško doneti odluku. Pored kreativnosti i same ideje važnu ulogu u ocenjivanju bila je i tehnika - objašnjava Marijana Buljovčić, profesor u Politehničkoj školi na smeru likovni tehničar i član žirija.

Nagrađeni učesnici likovnog konkursa "Život u boji" Politehničke školeTročlani stručni žiri u sastavu Zita Šuhajda, Srđan Milodanović i Marijana Buljovčić nagradio je tri rada. Kao najbolji proglašen je crtež Bojane Knežević, učenice 7. razreda OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta. Ona se crtanjem bavi još od malih nogu, voli da crta, smatra da ima talenta koji može da se oblikuje i želja joj je da upiše smer likovni tehničar.

Nagrađeni učesnici likovnog konkursa "Život u boji" Politehničke škole

- Nacrtala sam devojčicu sa šarenim očima, sve ostalo je crno belo. Vodila sam se mišlju da kada smo pozitivni sve nam je u boji. Kada nije zadata tema volim da crtam mrtvu prirodu, pejzaže i neobične stvari. Omiljena tehnika mi je akril, a najmanje volim grafit - kaže pobednica likovnog konkursa, Bojana Knežević.

Još dva rada su dobila nagrade, a su crtež motiva mrtve prirode Jelene Lončar iz OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" iz Novog Kneževca i rad Nikoline Tošić iz somborske OŠ "Nikola Vukičević".

Jelena voli da slika ono što oseća, a tu su najviše pejzaži, ljudi i mrtva priroda. Danas je očekuje prijemni ispit i ovo priznanje joj kako kaže daje dodatno samopouzdanje pred važan test.

Nagrađeni učesnici likovnog konkursa "Život u boji" Politehničke škole

Nagrađeni učesnici likovnog konkursa "Život u boji" Politehničke škole- Rad sa kojim sam učestvovala na konkurs je mrtva priroda, konkretno korpa sa voćem, s obzirom da se pripremam za upis u umetničku školu, tema konkursa poklopila mi se sa temom koju sam radila, malo sam prilagodila i konkurisala. Trebalo mi je oko tri sata da završim sliku i zadovoljna sam kako je na kraju sve ispalo, kao i drugim mestom na likovnom konkursu - kaže Jelena.

U Politehničkoj školi danas se održava prijemni ispit za upis u ovu obrazovnu ustanovu, a među njima je i smer likovnog tehničara koji privlači sve više zainteresovanih svršenih osnovaca.

Izvor: Subotica.com
Dodela nagrada učesnicima likovnog konkursa "Život u boji" Dodela nagrada učesnicima likovnog konkursa "Život u boji" Dodela nagrada učesnicima likovnog konkursa "Život u boji" Dodela nagrada učesnicima likovnog konkursa "Život u boji" Dodela nagrada učesnicima likovnog konkursa "Život u boji" Dodela nagrada učesnicima likovnog konkursa "Život u boji" Dodela nagrada učesnicima likovnog konkursa "Život u boji" Dodela nagrada učesnicima likovnog konkursa "Život u boji"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1976
Povezane teme

politehnička srednja škola

likovni konkurs

politehnička škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.