Komentara: 0
Pregleda: 3408

Politehnička škola organizuje virtuelna "Otvorena vrata"

13.05.2020. u 12:43h
Izvor: Subotica.com
Kao i prethodnih godina, Politehnička škola organizovaće "Otvorena vrata" za buduće srednjoškolce, ali ovoga puta u virtuelnom svetu. U skladu sa situacijom, na sajtu škole uređen je poseban segment u kojem je predstavljeno sve ono što bi inače bilo ponuđeno đacima tokom ove tradicionalne manifestacije - virtuelni obilazak škole, plan upisa, nastavni video-materijal i detalji novih obrazovnih profila.
Politehnička škola organizuje virtuelna "Otvorena vrata"

Šetnju kroz dvorište, hodnike, učionice i kabinete škole, pozdravne reči direktora, psihologa i pedagoga, te detaljne informacije o obrazovnim profilima i planu upisa za narednu školsku godinu, mogu pronaći budući srednjoškolci u segmetu "Otvorena vrata 2020." na sajtu Politehničke škole.

- Zahvaljujući entuzijazmu kolega i potrebi da se pripremimo za upis u narednu školsku godinu, došli smo na ideju da, kako se nastava odvijala na daljinu, zašto ne bismo i školu kroz manifestaciju "Otvorena vrata" predstavili na isti način. Postoje resursi koji nam to omogućavaju, a takođe je dobro što zainteresovani đaci sve informacije mogu da pronađu na jednom mestu - kaže Iso Planić, direktor Politehničke škole.

Politehnička škola gotovo svake godine uvede po jedan novi obrazovni profil, a to neće izostati ni ovog puta. Pred budućim srednjoškolcima je novi smer Rukovodilac građevinskom mehanizacijom na području rada Geodezija i građevinarstvo, po dualnom modelu obrazovanja.

- Đaci koji upišu ovaj smer, steći će kompetencije da rukuju građevinskom mehanizacijom, što znači da će načiti da rukuju sa mašinama za iskop zemlje, dizalizama, a zahvaljujući saradnji sa pojedinim kompanijama, u narednom periodu ćemo nabaviti i simulator, tako da će, kao što piloti uče da upravljaju avionom u simulatoru, naši đaci učiti na simulatoru da rukuju građevinskom mehanizacijom - dodaje Planić.

Politehnička škola organizuje virtuelna "Otvorena vrata"

Pored ovog, Politehnička škola planira da u školskoj 2020/2021. godini u prvi razred upiše još osam odeljenja na četiri područja rada, na tri nastavna jezika - srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku.

Budućim srednjoškolcima koji su zainteresovani za područje rada Geodezija i građevinarstvo, na raspolaganju su još smerovi Arhitektonski tehničar (dva odeljenja) i Dekorater zidnih površina, a kada je u pitanju područje rada Šumarstvo i obrada drveta, mali maturanti mogu da biraju između smerova Tehničar za oblikovanje nameštaja i enterijera i Operater za izradu nameštaja po dualnom modelu obrazovanja.

Područje rada Grafičarstvo donosi još dva smera, Tehničar za digitalnu grafiku i internet oblikovanje po dualnom modelu obrazovanja i Tehničar za oblikovanje grafičkih proizvoda, a za one koje zanima područje rada Kultura, umetnost i javno informisanje na raspolaganju je smer Likovni tehničar/Tehničar za dizajn enterijera i industrijskih proizvoda.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3408
Povezane teme

politehnička srednja škola

upis u srednje škole

plan upisa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.