Komentara: 39
Pregleda: 7873

Mogu li se Subotičani ujediniti oko najvećeg subotičkog problema?

29.03.2013. u 16:56h
Izvor: RTV Yueco
Nakon približavanja stavova Ištvana Pastora i Modesta Dulića po pitanju dalje izgradnje Narodnog pozorišta, nameće se pitanje može li se postići politički konsenzus najznačajnijih stanaka vlasti i opozicije, kako bi se na lakši način obezbedila finansijska podrška. Yu eko je postavio ovo pitanje nekim od najznačajnijih subotičkih političara.
Mogu li se Subotičani ujediniti oko najvećeg subotičkog problema?

Mogu li se Subotičani ujediniti oko najvećeg subotičkog problema? Apel Ištvana Pastora i Modesta Dulića da pozorište prestane da bude teren za političko prepucavanje, otvara pitanje mogu li se političke razlike staviti sa strane kako bi subotički političari zajedničkim snagama rešili ovaj problem. Pastor smatra da je moguće da kritična masa političara postigne konsenzus, te da je današnja pres konferencija jedna od takvih inicijativa.

Sličan apel uputio je pre nekoliko dana i gradonačelnik Modest Dulić. Prema njegovim rečima, nikada na pravi naccin u Subotici ovaj projekat nije podrzzan. Dulić misli da je mozzda ovo momenat da se visse ovaj projekat ne dozzivljava kao politiccki i stranaccki, nego kao gradski problem koji treba ressavati.

Jedan od lidera u Subotici opozicione Srpske napredne stranke, vladajuće stranke na republičkom nivou, Gojko Radić, na pitanje može li se postići konsenzus između tri najjače politčke partije u gradu kako bi zajednički lobirali za sredstva, ipak odgovara da prvo treba ispitati postojeće ugovore, kao i nadležnosti republike. Što se njega lično tiče, on bi mogao tek nakon toga da pruži podršku.

Ono što se sada zna jeste da je 500 miliona dinara obećala pokrajinska administracija za nastavak radova, a da je za preprojektovanu verziju pozorišta potrebno još toliko novca. Pred projektantima je sada da izrade projekat u okviru cifre od deset miliona evra, što je manje za 15 miliona evra od onoga što je prvobitno planirano, a za šta sada mnogi ocenjuju da je bilo – preambiciozno.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 39
Pregleda: 7873

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

rekonstrukcija pozorišta

ištvan pastor

Modest Dulić

pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.