Komentara: 3
Pregleda: 4438

Mali Bajmok čeka apoteku, nazire se rešenje

15.01.2021. u 14:30h > 15:37
Izvor: Subotica.com
Problem stanovnika Malog Bajmoka, koji gotovo godinu dana nemaju gradsku apoteku, uskoro bi mogao da bude rešen, budući da je u planu da se postojeći poslovni prostor renovira i u njemu otvori apoteka "Galen pharm", koja je zakupila ovaj objekat od "Apoteke Subotica".
Mali Bajmok čeka apoteku, nazire se rešenje

Iako je u septembru 2019. godine u Malom Bajmoku otvoren ogranak "Apoteke Subotica", uvođenjem vanrednog stanja i proglašenja epidemije korona virusa u našoj zemlji, objekat je nakon samo nekoliko meseci rada zatvoren, od kada stanovnici Malog Bajmoka na raspolaganju imaju samo jednu privatnu apoteku.

Kako je ubrzo pokrenut i postupak davanja u zakup poslovnih prostorija "Apoteke Subotica", objekat na adresi Franje Kluza 2 je, zajedno sa još 19 ogranaka ove zdravstvene ustanove zakupio "Galen pharm", koji se ugovorom obavezao da u ovom naselju otvori apoteku.

BEZ INFORMACIJA IZ "GALEN PHARMA" - U više navrata, raznim kanalima, pokušali smo da stupimo u kontakt sa nadležnima iz kompanije "Galen pharm", kako bismo se informisali o načinu kako planiraju da organizuju tranziciju u subotičke objekte, međutim do puštanja ove objave, u razumnom roku, nismo dobili nikakav odgovor, niti da će nas neko kontaktirati, niti da ne mogu da nam daju tražene informacije.

Po ugovoru, u koji je redakcija Subotica.com imala uvid, novi zakupac u prostor može da uđe nakon zaključenja Aneksa ugovora RFZO o snabdevanju osiguranih lica lekovima i određenim vrstama pomagala, kada za obavljanje delatnosti pribavi sve neophodne saglasnosti nadležnih organa i poslovni prostor uskladi sa potrebama delatnosti.

Nakon što preuzme poslovni prostor, "Galen pharm" je dužan da u roku od 30 dana otpočne delatnost, osim u slučaju da mu je odobrena adaptacija, sanacija ili rekonstrukcija objekta, što je slučaj sa apotekom u Malom Bajmoku, objašnjava Mirko Antelj, predsednik Saveta Mesne zajednice Mali Bajmok.

Mali Bajmok čeka apoteku, nazire se rešenje- Apoteka će biti otvorena na istom mestu gde se nalazi i sada, ali treba da se proširuje. Mi smo ustupili prostor od Mesne zajednice, veliku salu, da objekat može da se proširi i odgovori svim zahtevima inspekcije i nadležnih službi. Bili su inženjeri, građevinski radnici i majstori da sve to izmere i očekujemo da se uskoro renovira - kaže Antelj. - Radi se na tome sigurno, jer je svima u interesu da apoteka radi. U kontaktu smo i sa Gradskom upravom koja je upoznata sa ovim problemom, gradonačelnik je prisustvovao sastanku i rekao je da će pomoći koliko može. Rekli smo da bi bilo dobro da se apoteka otvori za tri meseca i posle ovih praznika ću ponovo proveriti kako se situacija razvija.

Dok čekaju novu apoteku na starom mestu, nešto više od 4.800 stanovnika Malog Bajmoka na raspolaganju ima jedino "Benu" apoteku, koja posluje u okviru Savić hale pijace "Buvljak" najduže do 15 časova, u zavisnosti od dana u nedelji. U večernjim časovima, naši sugrađani koji žive u ovom naselju, moraju da obuku kaput i po lekove krenu put grada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 4438

Povezane vesti

Povezane teme

apoteka subotica

mali bajmok

mirko antelj

apoteka mali bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.