Komentara: 41
Pregleda: 12056

"Galen pharm" zakupio objekte Apoteke Subotica

27.11.2020. u 15:13h
Izvor: Subotica.com
Objekti Apoteke Subotica ubuduće će nositi ime „Galen pharm“ u čijem će zakupu biti narednih 15 godina. Na današnjem javnom nadmetanju „Galen pharm“ je bio jedini učesnik koji je ispunio odredbe oglasa.
"Galen pharm"  zakupio objekte Apoteke Subotica

Tako je 20 objekata Apoteke Subotica izdato u zakup za početnu cenu od 1.071.398 dinara mesečno.

Zastupnik „Galen pharm“ , kao i Komisija za za davanje u zakup objekata Apoteke Subotica nisu imali primedbe na postupak javnog nadmetanja, te je ceo posao vrlo brzo završen.

Reč je o 20 objekata, od kojih je 13 u gradu, među kojima je i apoteka smeštena u prizemlju Gradske kuće, a sedam u prigradskim naselkjima Hajdukovo, Novi i Steri Žednik, Bajmok, Palić, Čantavir i Tavankut.  Objekti se izdaju u cilju obavljanja isključivo trgovine na malo farmaceutskim proizvodima u specijalizovanim prodavnicama. Ponuda je važila za sve predmetne poslovne prostorije, ne postoji mogućnost uzimanja u zakup pojedinačnih objekata.

"Galen pharm"  zakupio objekte Apoteke SuboticaZakupac jei obavezan da tokom celog perioda trajanja zakupa zaposli svo farmaceutsko osoblje, zaposlene farmaceute i farmaceutske tehničare u Apoteci Subotica i najmanje 80 odsto od ukupnog broja nemedicinskog osoblja. Da sa preuzetim radnicima zaključi ugovor o radu na određeno vreme u skladu sa članom 174. stav 4. Zakona o radu, dok traje zakup, kao i da im garantuje jednake uslove za isti rad ili rad iste vrednosti koje imaju i zaposleni kod zakupca. Za vreme trajanja zakupa, zakupac ne sme preuzete radnike da proglasi tehnološkim viškom. Takođe, mora da obavlja isključivo farmaceutsku delatnost i obezbedi pun asortiman lekova.

"Galen pharm"  zakupio objekte Apoteke Subotica

Jedina apoteka "Galen pharm"-a u Subotici je u ulici Dimitrija Tucovića

U težak finansijski položaj i dugove koji premašuju cifru 165 miliona dinara, Apoteka Subotica je upala zbog teške tržišne utakmice u kojoj nije moga da parira privatnom sektoru. Izdavanje objekata Apoteke Subotica treba da reši problem dugovanja a sudeći po visini duga i visini mesečnog zakupa za to će biti potrebno nešto manje od 14 godina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 41
Pregleda: 12056

Povezane vesti

Povezane teme

apoteka subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.