Komentara: 0
Pregleda: 1863

Leto za mališane u Gradskoj biblioteci

05.07.2021. u 13:17h
Izvor: Subotica.com
Dečje odeljenje Gradske biblioteke i ovog leta organizuje aktivnosti za decu osnovnoškolskog uzrasta, svakog utorka i četvrtka od 17 do 18 časova. Osim druženja, čitanja i učešća u kreativnim radionicama, mališani će moći da se oprobaju i u ulozi bibliotekara.
Leto za mališane u Gradskoj biblioteci

Kako izgleda posao bibliotekara, mališani koji ovo leto odluče da provedu u biblioteci moći će da saznaju iz prve ruke, budući da će usluživanje građana, zaduživanje i razduživanje knjiga biti samo neki od "poslova" koje će obavljati tokom jednočasovnog boravka u najstarijoj ustanovi kulture u našem gradu.

- Prošlogodišnje iskustvo je pokazalo da je upravo ova aktivnost bila najzanimljivija deci. Oni su sedeli za šalterom i jedva čekali da neko dođe kako bi mogli da razduže knjigu, učitaju bar-kod i zaduže novu knjigu. Uz to, deca će učestvovati u kreativnim radionicama prilagođenim njihovom uzrastu, a ukoliko vreme bude dozvoljavalo, ići ćemo napolje i kod fontane čitati priče - kaže Marijana Tenodi, bibliotekarka Dečjeg odeljenja.

Leto za mališane u Gradskoj biblioteciPo njenim rečima, učešćem u ovim aktivnostima podstiče se kreativnost kod dece, a krajnji cilj je podsticanje kulture čitanja i zbližavanje sa bibliotekom od malih nogu.

- Dakle, upoznavanje sa bibliotekom i knjigom, novim naslovima koje smo dobili i generalno, jedna popularizacija čitanja - poručuje Tenodi.

Letnje aktivnosti za mališane u Gradskoj biblioteci održavaju se na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku, a trajaće od 6. jula do 12. avgusta, svakog utorka i četvrtka od 17 do 18 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1863
Povezane teme

gradska biblioteka

biblioteka subotica

gradska biblioteka subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.