Komentara: 18
Pregleda: 5509

Laslo Varga: Iz SVM-a sam isključen jer nisam ćutao!

18.08.2015. u 21:20h
Saopštenje za javnost koji nam je dostavio Narodni poslanik Laslo Varga povodom jučerašnje odluke Saveta Saveza vojvođanskih Mađara da ga isključi iz stranke, prenosimo u celosti.
Laslo Varga: Iz SVM-a sam isključen jer nisam ćutao!

Sa 36 glasova za, 2 protiv i jednim uzdržanim, Savet SVM-a je doneo sinoć odluku kojom sam pravosnažno isključen iz stranke. 11 članova Saveta nije prisustvovalo sednici. Neki nisu došli zbog neslaganja sa odlukom, ali i iz straha da javno iskažu svoje mišljenje.

Odluka o isključenju je, u praktičnom smislu, doneta još 16. jula, kada je predsednik SVM-a sa nekoliko svojih saradnika pokrenuo disciplinski postupak protiv mene.

Juče je Savet samo potvrdio tu odluku. Nisu se trudili da očuvaju ni privid legalnosti. Isključen sam zbog disciplinskog prekršaja koji ne poznaje Disciplinski pravilnik. Zbog odsustva sa plenarnih sednica Narodne skupštine u trajanju od 9 radnih dana i odustva sa dve sednice skupštinskih odbora.

U SVM-u sam proveo 14 godina.

Isključen sam, jer sam se javno suprotstavio sve autoritarnijem načinu upravljanja SVM-om i mađarskom zajednicom. Jer sam izneo svoj stav i glasao protiv nekih zakonskih predloga. Jer nisam razumeo razlog zbog kojeg je SVM zapostavio vojvođansku autonomiju. Jer sam rad Nacionalnog saveta Mađara javno ocenio katastrofalnim. Jer sam podržao borbu novinara za slobodu mađarskih medija u Vojvodini. Jer sam javno kritikovao SVM zbog nekorektnosti prema političkim partnerima.

Da sam o svemu ovome ćutao i dan danas bi bio potpredsednik SVM. Ali nisam. Zato sam juče isključen.

// kraj saopštenja

Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 5509

Povezane vesti

Povezane teme

savez vojvođanskih mađara

laslo varga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.