Komentara: 24
Pregleda: 8973
Foto

Smene u vrhu Saveza vojvođanskih Mađara

19.06.2015. u 14:18h > 18.06.2015. u 18:00h
Izvor: Subotica.com
Samo mesec i po dana od Kongresa Saveza vojvođanskih Mađara, Savet, kao najvažnije telo, stranke je sinoć ponovo glasao o poverenju predsedniku Ištvanu Pastoru, a kako mu je ono ponovo ukazano, birani su potpredsednici i Predsedništvo partije.
Smene u vrhu Saveza vojvođanskih Mađara

Od tri potredsednika, dva su ostala ista Elvira Kovač i Arpad Fremond, dok je Lasla Vargu zamenio Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta. U Predsedništvu, koje broji 17 članova, ponovo su izabrani svi članovi sem Lasla Jože.

- U svakoj partiji se dešava da se uoči kongresa  uzburkaju strasti, dosta razgovara i da bude nekih problema, ali se oni po završetka kongresa, predstavljanja i usvajanja programa situacija smiri i počne da se radi na realizaciji programa. Ovoga puta to nije bio slučaj – rekao je Ištvan Pastor na današnjoj konferenciji za medije. – Nije primereno da se neki članovi Predsedništva i Saveta ponašaju neprimereno svojoj poziicji i zato smo tražili rešenje ovog problema u skladu sa Statutom stranke.

Na sednici Saveta ponovo se glasalo o poverenju Ištvanu Pastoru, a od 46 glasova, 45 je bilo za a jedan listić je ostao prazan.

- Na bazi tog poverenja tražio sam da se potpredsednici i Predsedništvo razreše dužnosti i odmah izaberu novi. Što se potpredsednika tiča, dva su ostala ista, a na tom mestu više nije Laslo Varga, zbog nedostatka minimalnog nivoa poverenja i jednog jako važnog moralnog razloga koji ne želim da pominjem – rekao je Pastor. – Od starih članova u Predsedništvo nije ušao samo Laslo Joža, a moram napomenuti da se, iako je dobila veliki broj glasova, mesta u ovom telu odrekla Ildiko Lovaš, kako bi rasteretila političko delovanje.

Smene u vrhu Saveza vojvođanskih Mađara

Pastor napominje da niko nije isključen is stranke, iako je za to bilo opravdanih razloga, kao i da partija nema ambiciju da se upliće u rad medija i ustanova, već da treba samo da stvori uslove za njihovo normalno funkcionisanje.

- Ovim smo prestali da se bavimo samim sobom, iz Saveta niko nije isključen, niti je istupio, i verujemo da će stranka sada biti mnogo jača nego što je bila – naglasio je Pastor i dodao da Varga nije sklonjen zato što je podržavao novinare „Mađar soa“.

Izvor: Subotica.com
Press: Savez vojvođanskih Mađara Press: Savez vojvođanskih Mađara Press: Savez vojvođanskih Mađara Press: Savez vojvođanskih Mađara Press: Savez vojvođanskih Mađara Press: Savez vojvođanskih Mađara Press: Savez vojvođanskih Mađara Press: Savez vojvođanskih Mađara
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 8973

Povezane vesti

Povezane teme

ištvan pastor

svm

savez vojvođanskih mađara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.