• Pregleda: 8278

Smene u vrhu Saveza vojvođanskih Mađara

Samo mesec i po dana od Kongresa Saveza vojvođanskih Mađara, Savet, kao najvažnije telo, stranke je sinoć ponovo glasao o poverenju predsedniku Ištvanu Pastoru, a kako mu je ono ponovo ukazano, birani su potpredsednici i Predsedništvo partije.
Smene u vrhu Saveza vojvođanskih Mađara

Od tri potredsednika, dva su ostala ista Elvira Kovač i Arpad Fremond, dok je Lasla Vargu zamenio Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta. U Predsedništvu, koje broji 17 članova, ponovo su izabrani svi članovi sem Lasla Jože.

- U svakoj partiji se dešava da se uoči kongresa  uzburkaju strasti, dosta razgovara i da bude nekih problema, ali se oni po završetka kongresa, predstavljanja i usvajanja programa situacija smiri i počne da se radi na realizaciji programa. Ovoga puta to nije bio slučaj – rekao je Ištvan Pastor na današnjoj konferenciji za medije. – Nije primereno da se neki članovi Predsedništva i Saveta ponašaju neprimereno svojoj poziicji i zato smo tražili rešenje ovog problema u skladu sa Statutom stranke.

Na sednici Saveta ponovo se glasalo o poverenju Ištvanu Pastoru, a od 46 glasova, 45 je bilo za a jedan listić je ostao prazan.

- Na bazi tog poverenja tražio sam da se potpredsednici i Predsedništvo razreše dužnosti i odmah izaberu novi. Što se potpredsednika tiča, dva su ostala ista, a na tom mestu više nije Laslo Varga, zbog nedostatka minimalnog nivoa poverenja i jednog jako važnog moralnog razloga koji ne želim da pominjem – rekao je Pastor. – Od starih članova u Predsedništvo nije ušao samo Laslo Joža, a moram napomenuti da se, iako je dobila veliki broj glasova, mesta u ovom telu odrekla Ildiko Lovaš, kako bi rasteretila političko delovanje.

Pastor napominje da niko nije isključen is stranke, iako je za to bilo opravdanih razloga, kao i da partija nema ambiciju da se upliće u rad medija i ustanova, već da treba samo da stvori uslove za njihovo normalno funkcionisanje.

- Ovim smo prestali da se bavimo samim sobom, iz Saveta niko nije isključen, niti je istupio, i verujemo da će stranka sada biti mnogo jača nego što je bila – naglasio je Pastor i dodao da Varga nije sklonjen zato što je podržavao novinare „Mađar soa“.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

24
sss Odgovori
Pastor & sin.Co.
Jancsi Odgovori
Kezdett...
astra Odgovori
fala vam lepo za kolaciju sa seljacinama veka,od nas ste zavrsili!
Sandor Odgovori
Istvana Pastora treba smeniti jer samo steti Vojvodjanskim Madjarima .On je jedan politicki izgoreo i los politicar , njegovi nastupi su jadni i smesni , a bogami nisu bolji ni oni koji ga podrzavaju . U Vojvodini nema ni jednog mladog harizmaticnog politicara koji bi skupio sve ove nesrecne Vojvodjanske Madjare u jednu partiju .
Vesko Odgovori
Interesentna je ova gospođa Ildiko Lovas, jer oko nje se lome koplja.
stone Odgovori
Kada ćete gradonačelnika Maglu da smenite, ili čekate da to urade Vaši koalicioni drugovi ...
Monti Pajton Odgovori
Hehehe... Gargamelov shou time. A sad svi na svoja mesta.
ja Odgovori
[*...*] dok su nam oni zivece kako i sad zivimo u bedi
mosad Odgovori
Stone@
Sto tebi smeta gradonacelnik?
Pastor nemoze da smeni Gradonacelnika ni njegove ljude moze samo svoje!Da bi ga smenio morao bi ceo gradski odbor da smeni i izkljuci sve Suboticke clanove Stranke a to bi bio Pastorov kraj a drugi nacin je da postavi svoje kadrove oko njega da biga u kocili i stime unistili njegov dosadasnji ugled i uspeh doduse vec dve godine to radi i stime unistava ugled stranke i steti madjarskom marodu vise nego bilo ko do sada!
niko Odgovori
eh taj testosteron kad udari u glavu
Vesko Odgovori
Izgleda da je i ovog uhvatio klimaks, postao je vrlo goropadan. Mora da ponestaje novaca od
canatvirske zadruge, a nama i cantavircima je odavno nestalo najvise od ovog i bivseg predsednika
ove najvece i najpoznanije straneke u nasem regionu.
szomsed Odgovori
Pastor smenio sa mesta potpredsednika jednog od najboljih političara u SVM-u. Izgleda da i on ko i Mirko Bajić pravi privatno-porodičnu stranku. Tata i sin, pa deset mesta prazni, pa ostali.

@mosad@ - nije tačno da Pastor ne može da smeni Maglaija. Kako je smenio gradonačelnicu Bačke Topole? Maglai je više naneo štete SVM-u i subotičanima, nego što je ona topolčanima. Ona je samo povećala platu sebi i svojima, dok Maglai upropaštava celu Suboticu i SVM.
mosad Odgovori
Cek cek? Poverenje Pastoru?Kojim pravom njih 46 daje poverenje Pastoru kada su Pastora direktno birala poverenici svih mesnih odbora isto tada kada su se birali clanovi saveta te clanovi saveta nisu mogli da mu daju tada poverenje a ni sada nego samo direktno poverenici!
Komsija Odgovori
Maglai je , verujem ,svestan da je nesporno,on , jedna od najvecih stetocina na celu grada unazad trideset godina,(koga su postavili ovi Pastorovi).Svestan je svoje nesposobnosti i toga da nema podrsku gradjana Subotice ,ALI ,vlast je slast.Odgovornost za one na vlasti ne postoji ,pa ga zabole za narod.
Pitalica Odgovori
Pitanje za gospodina Pastora: da li on smatra "sramotim moralnim razlozima" dovoljnim za ostavku, kada jedan visoki funkcioner SVM-a naredi jednom gradonacelniku iz SVM-a da odredjeni SVM direktor ne mora nadoknaditi novcanu stetu firmi koju je taj direktor licnim ponasanjem i presudom za mobing naneo?

Drugim recima: da li je moral ili nemoral da takvu novcanu kaznu placaju svi gradjani umesto takvog direktora?
Likovni Odgovori
Smeta vam Maglai ?
Nikad niste imali boljeg gradonacelnika.
niko Odgovori
da se ne zanosimo ovde je licni obracun prema laslu vargi koji je dirnuo u neprikosnovenu gdju .vi sad vidite ko je moralan a ko ne?maglajiu nisu ovakvi ni do kolena,
Koma Odgovori
Nek samo potraje Maglai, a ovi što pišu protiv njega znamo šta žele i šta priželjkuju odnosno sanjaju.
комшија Odgovori
@ mosad . Сасвим исправно сте то уочили,могао је ангажовати и комшије за подршку,па да је НЕ добије! То би било исто толико ЛЕГИТИМНО као и добијена подршка од ових 45. Политичка самовоља и бахатост су честа појава. Плодно тло им је што валика већина подржава ту појаву из тренутних интереса. То би могла бити и суштина одговира за '' Pitalicu''. Нисам сасвим убеђен,али можда. Али у оно што сам убеђен,је да политички трибуни нису недодирљиви.Нешто тромије али многи ће прошетати стазама којим шећкају Јожеф,Предраг,Оливер,Небојша...
Severaš Odgovori
Pastor je naj naj naj ljigaviji političar 20 i 21 veka, nadam se uskoro da će i on i sin biti daleka prošlost.
Vesko Odgovori
Ovaj je toliko zagrejan iznutra i spolja, nek pripazi da se ne rastopi kao cantavirska zadruga.
комшија Odgovori
@Severaš . Да Вас питам нешто, да ли Вам је позната његова позиција ( улога ),током приватизације Севера ?
ma da Odgovori
Pa sta je cudno sto dolazi do smene s vrmena na vreme? Pa treba i ostali da se namire pred spavanje.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.