Komentara: 4
Pregleda: 2879

Novo oplemenjavanje životne sredine u nedelju - sadiće se preko 400 mladica jasena i javora

08.04.2021. u 11:44h
Izvor: Subotica.com
Nova akcija u Starom Žedniku tokom koje će biti posađeno preko 400 sadnica jasena i javora održaće se u nedelju.
Novo oplemenjavanje životne sredine u nedelju - sadiće se preko 400 mladica jasena i javora

Nakon vrlo uspešne akcije pretvaranja divlje deponije u Novom Žedniku u ekološki mnogo značajniju ali i vizuelno atraktivniju površinu, Udruženje građana "Zelena oaza Subotica" u nedelju sprovodi novu akciju koja ima za cilj oplemenjivanje životne sredine.

Članovi Udruženja, meštani Žednika, brojni volonteri, prijatelji i sponzori akcije jesenas su na ovoj površini zasadili preko 750 mladih sadnica. Akciju se sprovodi u saradnji sa subotičkim kompanijama i Mesnom zajednicom Stari Žednik.

- U saradnji sa subotičkim IT klasterom i drugim subotičkim kompanijama dogovorili smo kontinuitet akcija od jeseni i podizanje preko 120 km nedostajućih drvoreda tzv. vetrozaštitnih pojaseva uz naše lokalne i regionalne putne pravce na teritoriji opštine Subotica i u onim sredinama gde je to moguće i gde imamo parcele za pošumljavanje podizanje tzv. zelenih ostrva, odnosno mini šuma - objašnjava Mihajlo Ždrnja u ime UG "Zelena oaza Subotica".

Novo oplemenjavanje životne sredine u nedelju - sadiće se preko 400 mladica jasena i javora

Nova akcija oplemenjivanja životnog prostora je zakaza za nedelju, 11. april. Predviđeno je da se učesnici u 10,30 časova okupe u centru Starog Žednika, ispred prostorija vatrogasnog društva. Ovom prilikom biće posađeno preko 400 sadnica četvorogodišnjih jasena i javora.

Organizatori su pozvali Subotičane, Žedničane ali i sve zainteresovane iz okolnih mesta da se pridruže u nedelju. Ujedno su apelovali da svako ko je u mogućnosti sa sobom ponese alatke za rad, tipa ašov ili lopata.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 nedelju
Komentara: 4
Pregleda: 2879

Povezana vest

Povezane teme

zaštita životne sredine

sadnja drveća

zelena oaza subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.