Komentara: 2
Pregleda: 5959

Košarkaši Spartaka večeras dočekuju Vršac

04.11.2016. u 08:03h
Izvor: Subotica.com
Ljubitelji igre pod obručima imaće priliku večeras u Subotici da pogledaj meč 5. kola Prve lige u kojem će se sastati Spartak i Vršac. Meč se igra od 18 časova, a ulaz je besplatan.
Košarkaši Spartaka večeras dočekuju Vršac

Ekipa Dušana Alimpijevića ima kadrovskih problema, a u goste joj dolazi jedna kvalitetna ekipa koja je u prvih nekoliko kola pokazala svoj potencijal. Nekompletni "golubovi" igraće u petak od 18 časova protiv Vršca, jednog od pretendenata za plasman među 4 ekipe iz vrha, tima koji je do sada jedini "tukao" lidera prvenstva Dinamik.

Povrede prvog plejmejkera Nikolića, odličnog beka Ibitaja i Puljka su hendikep za domaću ekipu, ali pokazali su plavo-beli da imaju igrače koji mogu da iskoče i preuzmu odgovornost, da znaju da igraju kvalitetnu odbranu i mogu da pronađu pravo raspoloženje u napadu.

Od trojice pomenutih samo Puljko će biti u konkurenciji za večerašnji meč. Šef struke Spartaka žali što njegove igrače nisu zaobišle povrede na startu sezone i što su praktično jedino u 2. kolu igrali kompletni.

- "I protiv Vršca bićemo nekompletni, to je nešto na šta smo se već navikli, ali nešto što postaje pomalo frustrirajuće. U ovih pet kola samo smo u drugom kolu imali kompletnu ekipu i u ovoj situaciji to će biti ozbiljan hendikep za sve nas jer ne igraju Nikolić i Ibitaja, a Puljko je još uvek neizvestan.“ - rekao je Alimpijević u najavi meča

Ekipa Vršca po imenima može da uđe u krug najjačih timova KLS, njihovi rezultati u dosadašnjem delu prvenstva im to i potvrđuju, izuzetna su napadačka ekipa, ali koju ne prati adekvatna odbrana, što bi se moglo istaći kao njihova najveća mana.

Po rečima Alimpijevića njegova ekipa moraće da da više od svojih mogućnosti kako bi nadoknadila izostanak nekoliko važnih igrača. Stručni štab je analizirao igru protivnika i urađena je taktička priprema, a na igračima je da zaključke sprovedu u delo.

- "U Vršcu su sigurno svesni naših problema, mi ćemo pokušati na krilima fantastične igre u Valjevu da pred domaćom publikom pružimo svoj maksimum i pokušamo da zabaležimo pobedu." - dodao je Alimpijević

Centar ekipe, Stefan Andrejević, svestan je da u goste dolazi dobra i iskusna ekipa, ali veruje da uz dobru odbranu mogu da realizuju kvalitetan napad, a u tom slučaju pobeda ne treba da se dovodi u pitanje.

Košarkaši Spartaka pozvali su još jednom publiku da im pruže podršku u teškom trenutku, kada su desetkovani povredana važnih igrača, a ime protivnika nagoveštava dobru košarku. Meč se igra večeras od 18 časova, a ulaz u Halu sportova je besplatan.

U dobru košarku veruju iz TV Arenasport koja će ovaj meč direktno prenositi celom regionu, a to je još jedan razlog više i poziv da večeras budete uz plavo-bele.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5959

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.