Komentara: 4
Pregleda: 2827

Košarkaši Spartaka savladali Vršac (69:60)

06.11.2016. u 10:13h
Izvor: Subotica.com
Iako su (i) u ovaj meč ušli nekompletni Subotičani su zabeležili važnu pobedu na domaćem terenu, protiv ekipe koja pretenduje da sezonu završi u gornjem delu tabele Prve lige.
Košarkaši Spartaka savladali Vršac (69:60)

Za razliku od meča u Valjevu koji su Subotičani dobili uz odličnu rolu Puljka, u duelu protiv Vršca iskočio je Popović sa 27 ubačenih poena (7sk i 4as), čime je i bio najefikasniji strelac 5. kola Prve lige Srbije. Hrvoje Puljko je za ovaj meč najavljen kao nedovoljno oporavljen, pa je tako imao i samo 15 minuta na parketu, a za to vreme sve što je šutnuo je i promašio (u Valjevu nedelju dana ranije postigao 35 poena).

I na ovom meču trener Dušan Alimpijević nije mogao da računa na prvog pleja Nikolića i beka Ibitaja koji još uvek vuku povrede, ali su na dobrom putu da se pridruže ekipi ukoliko već u narednom kolu.

Uvodni minuti meča pripali su gostima koji su iskoristili svoje prilike i prvi put poveli sa pet poena razlike, ali uzvratio je Spartak i vratio meč u egal, ne dozvolivši tako da gosti naprave osetniju prendost i stave se u poziciju da moraju da jure rezultat. Lošiji učinak u napadu Spartak je kompenzovao u drugoj deonici kada koju je dobio sa +7. Prvo poluvreme u jednoj u svemu izjednačenoj utakmici završeno je prednošću domaćih 35:34.

Nastavak meča bio je odličan za subotičke "golubove". Ekipa Dušana Alimpijevića zaigrala je još agresivnije u odbrani i pronalazila jednostan put do koža, čime su naparavili  seriju od 13:0, odnosno na pola treće četvrtine ostavili goste bez poena. Odlična igra većim delom tog perioda igre za povećanje prednosti koja je uoči poslednje četvrtine iznosila 54:46. odnosno +8.

Favorizovani gosti su u poslednjoj deonici uspeli da neutrališu prednost Spartaka, ali dalekometna artiljerija u završnici, pre svih Popovića i Hristova, vratila je ponovo najveću prednost u meču za plavo-bele, a Vrščani su morali na kraju da se pomire sa činjenicom da iz Subotice odlaze bez možda uplaniranih bodova.

Spartak - Vršac 69:60 (10:16, 25:18, 19:12, 15:14)

Spartak: Matić 4, Jovišić 10, Popović 27, Ljubenković, Hristov 14, Prlja, Nikolić, Miščević 3, Lučić, Laketa 9, Puljko, Kuridža, Andrejević 2.

Vršac: Pavković, Pavlović 7, Mitrović, Avramović, Munižaba, Krstović 3, Jovović, Spasojević 2, Dimić 7, Stojadinović 9, Đerić 9, Marelja 23.

Meč u Hali sportova posmatralo je oko 500 gledalaca. Posle 5 odigranih kola Spartak ima bilans od 4 pobede i jednog poraza, čime se pridružio Dinamiku za poziciju broj 2. U narednom kolu Spartak gostuje u Pančevu ekipi Tamiša koja je juče u duelu dve ekipe iz sredine tabele bila bolja od Borca.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2827

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova subotica

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.