Komentara: 0
Pregleda: 4048
Foto

Košarkaši Spartaka na Kup bez pritiska, ali sa željom "da se pobiju"

14.02.2017. u 17:10h
Izvor: Subotica.com
Od četvrtka do nedelje u Nišu održava se završnica Kup Radivoja Koraća na kojem posle 21 godinu nastupa i subotički Spartak, a protivnik će mu biti ABA-ligaš FMP. Subotičani u Niš odlaze bez imperativa pobede, ali motivisani da se uporede sa kvalitetnijim i iskusnijim protivnikom.
Košarkaši Spartaka na Kup bez pritiska, ali sa željom "da se pobiju"

U najavi, nadamo se prvog meča na Kupu u Nišu govorili su trener Dušan Alimpijević i prvotimac Đorđe Tresač. Iskusni Tresač nije dugo u timu Spartaka ali već je pokazao da je ozbiljno pojačanje, upoznao je ekipu i njene mogućnosti pa ima i za pravo da najavi nastup "golubova" na ovom turniru.

- U utakmicu treba da uđemo rasterećeno, ali isto tako sa željom da se nadmećemo sa FMP-om, da pružimo svoj maksimum i pokažemo da nismo slučajno došli na završnicu. Želimo da dokažemo svoj kvalitet i koliko vredno radimo. Ukoliko se oporavi Jovišić bićemo kompletni i onda sam uveren da možemo pružiti vrlo dobru partiju - rekao je Tresač

Košarkaši Spartaka na Kup bez pritiska, ali sa željom "da se pobiju"

Košarkaši Spartaka put Niša idu već sutra prepodne kako bi obavili dva treninga i maksimalno se prilagodili na uslove i teren, a pre svega bili odmorni nakon dugog puta koji ih očekuje.

Po rečima Alimpijevića  odlazak na završnicu Kupa je jedno veliko iskustvo i zadovoljstvo posle više od dve decenije. Skauting je urađen, nepoznanica nema, sada još samo treba istrčati na parket i "potući se".

Bezbrazno bi bilo uzimati ekipi FMP-a ulogu favorita, na to u Spartaku ni ne pomišljaju, ali ovaj duel i generalno nastup na Kupu vide kao priliku da se uporede sa realno jačim protivnikom, a u takvim duelima sigurno neće nedostajati motivacije.

- Biće nam čast da se uporedimo sa ABA ligašem, sa ekipom koja igra u kvalitetnijem rangu, ima jače sparing partnere. U ovoj utakmici želim samo da odigramo hrabro, da još jednom pokažemo ratnički karakter kakav nas je krasio protiv na papairu jačih protivnika. Želim da momci uživaju u Nišu, da odigraju rasterećeno ali u isto vreme da odigraju mušku košarku protiv nesumnjivo jačeg rivala - rekao je šef struke Spartaka - FMP je ozbiljan protivnik, na nama je da damo svoj maksimum. Nekada nije ni to dovoljno, ali pomaže kada i protivnik ima loš dan i nadamo se da ako dođemo u takvu situaciju da ćemo to uspeti da iskoristimo.

Košarkaši Spartaka na Kup bez pritiska, ali sa željom "da se pobiju"

Situacija sa Jovišićem je dosta bolja, u klubu se nadaju da će on biti spreman da zaigra u Nišu, ali da će se o tome odlučiti na dan utakmice, u konsultaciji sa medicinskim timom. Trener ističe da bi ekipi mnogo značilo da i on zaigra, ali ako ne bude svakako se uvežbavaju kombinacije bez njega pa će se toj situaciji i prilagoditi.

Spartak otvara turnir u četvrtak od 17 časova

U četvrtak, 16. februara sastaće se FMP i Spartak (17h), dok će Crvena zvezda ići na Vršac (19,30h). Drugog dana turnira sastaće se Mega Leks i Dinamik (17h), dok će Partizan na Dunav iz Starih Banovaca (19,30h).

Ukoliko Spartak prođe FMP ići će na megdan prvom favoritu takmičenja Crvenoj zvezdi od koje se očekuje da "preskoči" Vršac, iako beograđani dolaze iz paklenog ritma kroz takmičenja u Evroligi i Regionalnoj ligi.

Prenosi svih mečeva nacionalnog Kupa biće na kanalu ArenaSport 1.

"Golubovi" 1995. godine igrali finale protiv Partizana

KK "Spartak" je najveći uspeh u najmasovnijem takmičenju ostvario 1995. godine kada je  u zenitu svoje snage u sklopu SR Jugoslavije u Čačku igrao finale protiv moćnog Partizana i izgubio ga na par poena razlike (84:81), ali taj plasman je prvi put u klupskoj istoriji obezbedio takmičenje na međunarodnoj sceni, tadašnjem Evrokupu.

U polufinalu te 1995. godine Spartak je bio bolji od Crvene zvezde, a u finalu ga je čekao Partizan sa imenima kao što su Brkić, Lončar, Čubrilo, Berić, Rebrača, Drobnjak... za Spartak su tada igrali Đokić, Ivić, Aleksić, Marković, Popović, Kmezić, Papac, Koturović, Mišković... na čelu sa trenerom Rajkom Toromanom.

Aktuelni osvajač Kupa Radivoja Koraća je ekipa Mega Leksa koje je krajem februara 2016. u finalu savladala Partizan sa 85:80. Domaćin završnog turnira  sezoni 2016/17 biće Niš od 16-19. februara. Od 2003. godine kako se igra Kup pod imenom trofejnog jugoslovenskog reprezentativca po pet puta trofej su dizali Partizan i Crvena zvezda, tri puta je ta čast pripala FMP Železniku, dok je Megaleks tek četvrta ekipa kojoj je to pošlo za rukom.

Izvor: Subotica.com
Najava nastupa KK "Spartak" na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća Najava nastupa KK "Spartak" na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća Najava nastupa KK "Spartak" na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća Najava nastupa KK "Spartak" na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća Najava nastupa KK "Spartak" na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća Najava nastupa KK "Spartak" na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća Najava nastupa KK "Spartak" na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća Najava nastupa KK "Spartak" na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 4048

Povezane vesti

Povezane teme

košarkaški klub prozivka

košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.