Komentara: 19
Pregleda: 3859

Košarkaši Spartaka prekinuli niz od 5 uzastopnih poraza

07.11.2015. u 22:43h > 08.11.2015. u 00:29h
Izvor: Subotica.com
U teškoj i celim tokom neizvesnoj utakmici košarkaši Spartaka posle produžetaka uspeli su da savladaju Napredak iz Kruševca rezultatom 73:67 i time na čelu sa novim trenerom prekinu crni niz od 5 poraza.
Košarkaši Spartaka prekinuli niz od 5 uzastopnih poraza

Do ovog meča plavo-beli iz Subotice imali su 1:5 u korist poraza, ali današnjim trijumfom pred domaćom publikom uspeli su da prekinu negativan niz i obraduju malobrojne ljubitelje u subotičkoj Hali sportova.

Meč je bio neizvesan od prvog pod poslednjeg minuta meča, pogotovo je igra živaca bila u poslednjem minutu regularnog dela kada su i jedna i druga ekipa mogle da obezbede pobede, ali na kraju meč je otišao u dodatnih 5 minuta u kojima su se igrači subotičkog Spartaka bolje snašli i izborili važnu pobedu koja je na kratko vratila osmeh na lice simpatizera ovog kluba.

Stefan Pot ponovo u plavo-belom dresu? Kako nezvanično saznajemo iz izvora bliskim klubu, Spartak je ostvario kontakt sa mladim reprezentativcem i detetom Spartaka Stefanom Potom. Mladi plejmeker je kratko nastupao za Spartak tokom prošle sezone kao pozajmljeni igrač Metalca, a nastavak saradnje mogao bi da se obnovi već u naredne dve nedelje. Iz istog izvora saznajemo da je Pot želja novog šefa struke Alimpijevića koji, između ostalog, želi da pojača konkurenciju na poziciji razigravača.

Ovo je bio debi meč Dušana Alimpijevića, novog trenera subotičkih plavo-belih, koji je nasledio dugogodišnjeg Spartakovog stratega Predraga Borilovića koji je zbog lošeg starta sezone podneo ostavku.

Tok meča:

Prvu četvrtinu obeležile su čvrste odbrane na obe strane terena ali i brojni faulovi domaćih igrača koji su pretili da u nastavku utakmice znatno oslabe rooster. Gosti su svoje prve poene postigli tek u 5’ ali sa druge strane ni Spartakov napad nije blistao, pa se prvi period igre završio sa svega 29 ubačenih poena 15:14.

Druga četvrtina donela je bolju igru gostujućih košarkaša koji su predvođeni Pejovićem imali i 9 poena prednosti pred kraj tog perioda igre 26:35, a poslednje poene u prvom poluvremenu postiže Kuntić za 28:35.

U treću četvrtinu domaći košarkaši ulaze napadački raspoloženiji. Već na samom startu domaći prave seriju 6:0 kojom dolaze na samo pola koša prednosti a potom novom serijom 8:0 u 26. minutu odlaze na pet poena prednosti 42:37. Do kraja trećeg perioda igre gosti su konsolidovali redove i u poslednjem minutu uspeli da vrate rezultatsku neizvesnost 52:50.

Poslednji period igre je bio prilično neefikasan. Svega 18 poena za 10 minuta igre uz mnoštvo izgubljenih lopti ali i dobrih odbrana obeležilo je poslednju četvrtinu. Imali su Subotičani napad za pobedu ali je Kuntićev završni pas u reket bio odlično odbranjen, te se ušlo u produžetak.

U produžetku rezultatska klackalica bila je na snazi do poslednjih 50 sekundi igre kada je Drakulić asistencijom za trojku Jančikina a potom i svojom trojkom plasirao Spartaku put ka drugoj pobedi 73:67.

Košarkaši Spartaka prekinuli niz od 5 uzastopnih poraza

Spartak - Napredak 73:67 (15:14, 13:21, 24:15, 8:10,13:7)

Spartak su na ovom meču predvodili povratnici Prlja i jančikin koji su zajedno dali 32 poena, pratio ih je Laketa sa 12, dok su svi ostali strelci bili jednocifreni. Posle dužeg vremena ekipa Spartaka nije podbacila sa skokovima, štaviše u oba pravca bili su nadomoćnjiji od večerašnjeg protivnika, a posebno je to bilo očigledno u fazi napada.

Utakmicu u subotičkoj Hali sportova posmatralo je oko 300  gledalaca.

Posle 7 odigranih kola Spartak zauzima pretposlednje mesto sa 9 bodova, koliko imaju Tamiš i Mladost. U narednom kolu gostuje lideru prvenstva, ekipi FMP iz Železnika.

Uskoro opširnije.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Napredak Košarka: Spartak - Napredak Košarka: Spartak - Napredak Košarka: Spartak - Napredak Košarka: Spartak - Napredak Košarka: Spartak - Napredak Košarka: Spartak - Napredak Košarka: Spartak - Napredak
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 3859
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.