Komentara: 21
Pregleda: 3058

Košarkaši Spartaka poraženi od Tamiša (61:56)

31.01.2016. u 09:20h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka upisali su sinoć 11. poraz u sezoni. U meču 18. kola koji je obeležio mali broj poena, Tamiš je u Pančevu zabeležio pobedu rezultatom 61:56. U narednom kolu Spartak dočekuje OKK Beograd.
Košarkaši Spartaka poraženi od Tamiša (61:56)

Bila je ovo čudna utakmica u kojoj su viđena dva različita poluvremena. U prvom delu Spartak je bio uspešniji rezultatom 37:21, ali u nastavku bolje plasirana domaća ekipa je izvratila istom merom, neutralisala Spartakovu prednost i dobila drugi deo igre rezultatom 40:19 čime su zabeležili njima dragocene bodove za gornji deo tabele, a Spartak je ostao bez iznenađenja i bodova koji bi dosta značili u borbi za opstanak.

U ekipi Spartaka Kuntić je odigrao samo 16 minuta i zabeležio tek dva poena uz jako loš procenat šuta. Jedini (jedva) poenterski dvocifreni u ekipi sa severa Bačke bili su Laketa (11p) i Vulić (12p).

Spartak je bio prilično inferioran u odbrambenom skoku, a ponovo je forsirana dalekometna paljba koja je donela jako loš učinak u šutu za 3 poena (13,6%, odnosno 3/22). Sa druge strane ni domaći nisu briljirali u napadu, štaviše izgubili su mnogo više lopti, promašivali, ali ni to nije bilo dovoljno da Spartak iznenadi i zabeleži pobedu.

Tamiš - Spartak 61:56 (13:17, 8:20, 22:7, 18:12)

Iako je situacija vrlo teška, raspored utakmica do kraja sezone delomično ide na ruku subotičkoj ekipi. Ostalo je da se odigra još osam kola, a Spartak će odigrati četiri direktna duela sa ekipama koji su mu "konkurenti" za poslednje dve pozicije koje vode u niži rang takmičenja.

U narednom kolu Spartak u subotu dočekuje pretposlednje plasirani OKK Beograd od kojeg su u 6. kolu izgubili sa ubedljivih 27 razlike, ali i ekipu koja poslednjih sedam kola nije osetila ukus pobede.

Posle ovog važnog, možda i presudnog meča, Spartak će gostovati Napretku, dočekati lidera FMP, gostovati Vojvodini, dočekati Slogu, gostovati Beovuku, pa zatim i Borcu, dok će u poslednjem kolu dočekati Konstantin.

Loše za Spartak je što će se barem četiri njegova protivnika do kraja sezone boriti silovito za mesto među prve četiri ekipe koje će igrati Superligu, pa će tu teže "iskopati" bodove iznenađenja. Sve u svemu situacija je dosta teška, ali raduje što je još uvek sve u rukama ekipe Dušana Alimpijevića.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 3058
Povezane teme

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.