Komentara: 2
Pregleda: 2002
Video

Košarka: Spartak u petak gostuje Metalcu, Tanasković se vratio u Partizan

07.12.2017. u 13:05h
Izvor: Subotica.com
U 11. kolu Košarkaške lige Srbije Spartak će biti gost Metalcu u Valjevu. Nažalost i u ovom meču Subotičani će imati problema u sastavljanju najjačeg sastava, pogotovo što je sada izvesno da Tanasković više nije član subotičkog prvoligaša.
Košarka: Spartak u petak gostuje Metalcu, Tanasković se vratio u Partizan

Nastavlja se košarkaško prvenstvo u KLS. Spartak drži i dalje odličnu treću poziciju, ali povrede su učinile svoje i to se održava na rezultate u poslednjih par nedelja. Ekipa Nenada Čanka u petak će u Valjevu odigrati još jedan derbi, protiv Metalca, koji je neočekivano pretrpeo ubedljiv poraz od Vojvodine u Novom Sadu (103:87).

- Metalac je po meni jedno od najprijatnijih iznenađenja lige, ozbiljan su kandidat za plasman na Kup Radivoja Koraća. U pitanju je ekipa koja ima pre svega individualan kvalitet, iskusvo igranja u KLS i na jačem nivou. Okosnica ekipe im je bekovski tandem Đukanović i Vasić, a sa Vranešom su dobili neku novu dimenziju i povećali odbrambeni repertoar. Metalac je ekipa koja na domaćem terenu protiv svake ekipe favorit. - analizirao je šef struke Spartaka

Nakon povrede Mišćevića, pa Lakete, koji će po rečima stratega "golubova" odsustvovati  sa terena nešto duže tokom sezone, novi hendikep za Subotičane stigao je u vidu rastanka sa talentovanim 20-godišnjim Nikolom Tanaskovićem, kojeg je matični klub Partizan vratio sa pozajmice Spartaku, čime se zvanično i završila njegova košarkaška priča u Subotici. Ovo je igrač koji će mnogo nedostajati u igri Spartaka, ali po rečima trenera biće ujedno i prilika drugima da se nametnu i preuzmu važnu ulogu u igri subotičke ekipe.

- U nezavidnoj smo situaciji, nesrećan poraz od Dinamika ostavio je traga na igračima, zdravstveni bilten je jako loš, ostali smo bez Lakete i Mišćevića na duži period, a kako stvari stoje Tanasković neće biti sa nama u nastavku sezone. Ovime smo praktično ostali bez tri igrača koja su trebala da nose igru pod košem. - rekao je Čanak - I pored ovih teških činjenica mi se nikako ne predajemo, mislim da će ova situacija biti motiv ostalim igračima koji će imati priliku da se nametnu. Idemo u Valjevo da pokušamo da iznenadimo domaćina.

Meč 11. kola KLS između Metalca i Spartaka igra se u petak od 18 časova, a biće prenošen preko malih ekrana, na TV ArenaSport 1

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2002

Povezane vesti

Povezane teme

nenad čanak

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.