Komentara: 5
Pregleda: 1880

Košarka: Partizan Spartaku uzeo Tanaskovića pred važan duel protiv Dinamika

30.11.2017. u 13:28h
Izvor: Subotica.com
Košarkaše Spartaka u nedelju očekuje vrlo važan duel sa ekipom Dinamika. Trijumf nad Radničkim Subotičani žele da potvrde pobedom protiv Dinamika, ali moraće mnogo da se pomuče bez svog ponajboljeg igrača.
Košarka: Partizan Spartaku uzeo Tanaskovića pred važan duel protiv Dinamika

"Golubovi" su imali odličan start, šest pobeda u nizu, ali brojne povrede i splet okolnosti doveo je do dva poraza u nizu. Vratio se Spartak na pobednički put protiv Radničkog, a već u nedelju predstoji novi izazov, protiv još jedne ekipe koja pored KLS igra i ABA2 ligu. Bila bio to teška utakmica, bez dileme, ali postala je još teža time što je Spartak sinoć saznao da na ovom duelu neće moći da igra njegov važan igrač, Nikola Tanasković, jer ga zove matični klub, Partizan. Mladi 20-godišnji krilni centar igra na dvojnu licencu.

Košarkaši Partizana igraju u subotu od 19 časova u Podgorici, a meč u Subotici je za manje od 20 časova, ne računajući put redovnim avionskim linijama i put do Subotice. Teoretski, čak i da se Tanasković vrati posle meča u Podgorici bio bi praktično neupotrebljiv. Ostaje u narednim danima da se vidi da li će se mladi krilni centar Partizana vratiti na pozajmicu u Spartak, ili će subotički prvoligaš da izgubi važan šraf u nastavku sezone. Kako nezvanično saznajemo Tanasković želi da ostane u Subotici, odlično se uklopio u tim, puno igra, kvalitetno se razvija i ima sve uslove za dalji napredak, ali nažalost njegova sudbina je sada u rukama njegovog matičnog kluba.

Šef struke Spartaka, Nenad Čanak, pred ovaj meč imaće mnogo izazova. Pored kadrovskih problema činjenica je da dolazi vrlo kvalitetan protivnik koji će pokušati da pokori Suboticu, ali Čanak očekuje da će raspoloživi igrači smoći snage da više od svog maksimuma i dobiju ovaj izuzetno važan meč.

- Čeka nas protivnik koji ima ambiciju da sledeće godine igra ABA ligu. Tako su selektirani, sa internacionalcima, odličnim trenerom. Ulazimo u utakmicu kao autsajderi i zbog činjenice da smo oslabljeni neigranjem Lakete, Miščevića, verovatno i Tanaskovića. Izostanak Tanaskovića je neočekivan udarac za nas, ali moramo smoći snage da nakodnadimo i njegovo odsustvo. Pozivam publiku da nas podrži, a mi ćemo vratiti borbom na parketu. - rekao je Čanak

Meč između Spartaka i Dinamika igra se u nedelju od 17 časova u subotičkoj Hali sportova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 1880

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.