Komentara: 1
Pregleda: 1981

Košarka: Tanasković MVP 4. kola i sve uticajniji u igri Spartaka

06.11.2017. u 14:31h
Izvor: Subotica.com
Nikola Tanasković (20), jedan je u nizu mladih i talentovanih košarkaša koji su ovog leta došli u seniorski tim Spartaka. Mladi reprezentativac Srbije iz dana u dan pokazuje da je vredno pojačanje.
Košarka: Tanasković MVP 4. kola i sve uticajniji u igri Spartaka

Najkorisniji igrač 4. kola Prve lige Srbije (KLS) je Nikola Tanasković, 20-godišnji krilni centar, koji igra na dvojnu licencu za Spartak u KLS i za Partizan u Regionalnoj ABA ligi. Ovaj talentovani košarkaš, rodom iz Smederevske Palanke, svoje košarkaško znanje dokazuje iz dana u dan. Tanasković je upisao i nastupe u juniorskoj reprezentaciji Srbije, što je svakako još jedan pokazatelj koji govori u prilog ranije napisanom.

Debi u Košarkaškoj ligi Srbije Tanasković je imao u dresu Spartaka protiv OKK Beograda (9 poena, 8 skokova), nastavio protiv Zlatibora (15 poena, 7 skokova), Sloge (19 poena, 8 skokova), a Tamišu je ubacio 23 poena, 14 puta je uhvatio loptu u skoku, uz tri asistencije, zbog čega je sa indeksom korisnosti od 37 proglašen igračem kola.

Tanaskovićeva visina od 2,04 uopšte ga ne ograničava da bude brz i spretan sa loptom na malom prostoru, odlikuje ga atraktivnost u igri, kada god to prilike dozvole, generalno iako često preuzima odgovornost za šut nije poznat kao veliki potrošač lopti, a njegove fizičke predispozicije, njegova izuzetna okretnost, skočnost i borbenost prosto ga izdvajaju i kako vreme prolazi sve više ističe svoje košarkaško znanje i kvalitet.

Košarka: Tanasković MVP 4. kola i sve uticajniji u igri Spartaka

Košarka: Tanasković MVP 4. kola i sve uticajniji u igri Spartaka

Njegov neosporni kvalitet mnogo znači Spartaku, ne samo u napadačkoj fazi, njegova participacija u svakom segmentu igre može da napravi prevagu, a energija koju nosi da podigne tim kada ne ide.

Pored Tanaskovića subotički prvoligaš ima još nekoliko mladih igrača koji uz nešto iskusnije imaju priliku da rastu i napreduju kao igrači. Stručan rad, mnogo prolivenog znoja, odricanja i želje za učenjem pravi su put da ovi mladi momci grade dobre karijere, ali nalaze se u prelomnom periodu kada talentovani košarkaš treba da izraste u igrača.

Dok sada izdvajamo Tanaskovića nadamo se da će istim putem krenuti mnoga talentovana deca ovog grada, sa kojom se predano radi u omladinskom pogonu (OKK "Spartak"). Subotica je poznata kao rasadnik talentovanih igrača, generalno smo grad sa sportskim pedigreom i nema sumnje da će se tako i nastaviti, možda vrlo skoro i sa nekim vanserijskim košarkašem.

Košarka: Tanasković MVP 4. kola i sve uticajniji u igri Spartaka

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1981
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.