• Pregleda: 1251

Košarka: Tanasković MVP 4. kola i sve uticajniji u igri Spartaka

Nikola Tanasković (20), jedan je u nizu mladih i talentovanih košarkaša koji su ovog leta došli u seniorski tim Spartaka. Mladi reprezentativac Srbije iz dana u dan pokazuje da je vredno pojačanje.
Košarka: Tanasković MVP 4. kola i sve uticajniji u igri Spartaka

Najkorisniji igrač 4. kola Prve lige Srbije (KLS) je Nikola Tanasković, 20-godišnji krilni centar, koji igra na dvojnu licencu za Spartak u KLS i za Partizan u Regionalnoj ABA ligi. Ovaj talentovani košarkaš, rodom iz Smederevske Palanke, svoje košarkaško znanje dokazuje iz dana u dan. Tanasković je upisao i nastupe u juniorskoj reprezentaciji Srbije, što je svakako još jedan pokazatelj koji govori u prilog ranije napisanom.

Debi u Košarkaškoj ligi Srbije Tanasković je imao u dresu Spartaka protiv OKK Beograda (9 poena, 8 skokova), nastavio protiv Zlatibora (15 poena, 7 skokova), Sloge (19 poena, 8 skokova), a Tamišu je ubacio 23 poena, 14 puta je uhvatio loptu u skoku, uz tri asistencije, zbog čega je sa indeksom korisnosti od 37 proglašen igračem kola.

Tanaskovićeva visina od 2,04 uopšte ga ne ograničava da bude brz i spretan sa loptom na malom prostoru, odlikuje ga atraktivnost u igri, kada god to prilike dozvole, generalno iako često preuzima odgovornost za šut nije poznat kao veliki potrošač lopti, a njegove fizičke predispozicije, njegova izuzetna okretnost, skočnost i borbenost prosto ga izdvajaju i kako vreme prolazi sve više ističe svoje košarkaško znanje i kvalitet.

Njegov neosporni kvalitet mnogo znači Spartaku, ne samo u napadačkoj fazi, njegova participacija u svakom segmentu igre može da napravi prevagu, a energija koju nosi da podigne tim kada ne ide.

Pored Tanaskovića subotički prvoligaš ima još nekoliko mladih igrača koji uz nešto iskusnije imaju priliku da rastu i napreduju kao igrači. Stručan rad, mnogo prolivenog znoja, odricanja i želje za učenjem pravi su put da ovi mladi momci grade dobre karijere, ali nalaze se u prelomnom periodu kada talentovani košarkaš treba da izraste u igrača.

Dok sada izdvajamo Tanaskovića nadamo se da će istim putem krenuti mnoga talentovana deca ovog grada, sa kojom se predano radi u omladinskom pogonu (OKK "Spartak"). Subotica je poznata kao rasadnik talentovanih igrača, generalno smo grad sa sportskim pedigreom i nema sumnje da će se tako i nastaviti, možda vrlo skoro i sa nekim vanserijskim košarkašem.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Boban Odgovori
Najveći problem naših klubova je taj što ima minimalno naše dece. Ne krivim zbog toga lokalne klubove koliko sam grad, ustanove koje brinu o sportu u gradu i nesposobnim ljudima koji ne mogu da motivišu poslovne ljude da ulažu u sport, samim time u mlade. Mnogo naših sportova nastupa u najvišim rangovima, to je fantastično ali samim time nije realno da gajimo "koristimo domaće" jer tržište je takvo da ako hoćeš da pratiš tempo moraš da pratiš i sistem.

Ono što mi je posebno drago je da posle duže vremena vidim dobru saradnju OKK i seniorskog tima. Ipak su Jovo i Nenad generacija, neiskvareni ljudi, pravi zaljubljenici u košarku, suvišno je reći da poznaju materiju, ali verujem da će ova "nova" saradnja izbaciti još više subotičkih klinaca koji se kale kod Borilovića. Pozdravljam svaki korak napred u razvoju naše košarke!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.