Komentara: 24
Pregleda: 2323
Foto

Košarka: Spartak bez pobede i protiv "fenjeraša"

29.01.2018. u 10:45h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka upisali su svoj sedmi poraz u nizu. "Golubovi" su u subotu razočarali svoje navijače, propustili priliku da slave protiv realno najslabije ekipe lige i značajno umanjili šanse da se umešaju u borbu za Superligu.
Košarka: Spartak bez pobede i protiv "fenjeraša"

Velike nade su polagali u Spartaku na meč protiv Sloge, poslednje ekipe prvoligaškog ranga, realno se nadajući da će protiv ove ekipe, pred svojom publikom, prekinuti crni niz od šest poraza, tri pod vođstvom novog trenera, ali nažalost to se u subotu nije desilo, na veliko razočaranje svih koji su verovali u ovu ekipu i njihovo bolje izdanje u ovom meču.

Ekipa Sloge iz Kraljeva je na papiru bila autsajder, ali ni Spartaku nisu "cvetale ruže" pa se pobednik u ovom duelu mogao samo naslućivati, iz više objektivnih razloga, ali to je trebalo pokazati i na parketu subotičke Hale sportova.

Kraljevčani se bore za opstanak u Prvoj ligi, svaka pobeda im je zlata vredna, što su pokušali i da ostvare na terenu u Subotici. Njihov odličan početak, upotpunjen sjajnim procentom šuta i jednostavnosti realizacije pokazao je Spartaku da će ovo biti mnogo veći izazov nego što je na prvi pogled izgledalo

Relativno dobro šutersko veče "golubova" u prvom poluvremenu nije uspelo da poništi lošu odbranu, a svaku ukazanu priliku gosti su bez okolišanja koristili. Pomalo nestvarnih 55 primljenih poena za 20 minuta bio je jasan signal šta treba popraviti u nastavku, činilo se jednostavan recept, koji je samo trebalo sprovesti u delo.

Košarka: Spartak bez pobede i protiv "fenjeraša"

Trener Spartaka, vidno nezadovoljan onim što smo svi gledali u prvom poluvremenu, na pauzi je ekipu držao u svlačionici praktično čitavih 15 minuta, a imao je šta da im doda i dok su se zagrejavali. Očekivala se reakcija ekipe, pre svega u segmentu odbrane, pa da polako preuzmu kontrolu nad utakmicom i ostvare toliko očekivanju i preko potrebnu pobedu za prekid loše serije rezultata.

Šta se dešavalo na poluvremenu u svlačionici ostaje među igračima, ali pristup igri u nastavku značajno se promenio i probudila se nada je Spartak konačno spreman da pokaže zašto je realno bio favorit u ovom susretu. Konačno dobra odbrana, siguran napad i Spartak je delovao sve stabilnije, međutim u poslednjih 5 minuta meča ponovo se počela komplikovati situacija, gosti su ponovo našli šuterski momenat, odbrana Spartaka je popustila, napada je otupeo, kola su krenula nizbrdo. u poslednjih minut i po bio je rezultatski egal, staloženiji u završnici su bili gosti, dok je Spartak prokockao par prilika da učini krajnji rezultat drugačijim. Pobeda Sloge u Subotici, rezultata koji je, čini se, i njih pomalo iznenadio.

Košarka: Spartak bez pobede i protiv "fenjeraša"

Spartak - Sloga 94:101 (25:32, 26:23, 29:17, 14:29)

Spartak: Nikolić 16, Pejić 19, Šajin 17, Barna 3, Jovanović 19, Lučić 9, Gazibegović V. 7, Gazibegović S., Kojović, Sladoje 4, Kuridža

Sloga: Bogdanović 16, Simeunović 11, Đorđević 18, Ranitović 8, Vuković 26, Marković 22, Glišović, Ilić, Erak, Milošević

Utučenost i razočaranje posle poraza od Sloge nisu mogli da sakriju ni prvotimac Jovanović i šef struke Vidačić. Dok mladi Jovanović nije mogao da objasni lošu partiju svojih saigrača, Vidačić je uz kratak osvrt na meč istakao da preuzima odgovornost za poraz. Izjave poslušajte u video prilogu konferencije posle meča.

Skoro dva meseca Spartak igra bez nekoliko važnih igrača, Hristova i Miščevića, i nešto duže bez Lakete kojeg očekuje nova operacija i duže odsustvo. Prva dvojica bi trebala da zaigraju već u narednom kolu protiv Tamiša u Pančevu.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Sloga (16. kol KLS) Košarka: Spartak - Sloga (16. kol KLS) Košarka: Spartak - Sloga (16. kol KLS) Košarka: Spartak - Sloga (16. kol KLS) Košarka: Spartak - Sloga (16. kol KLS) Košarka: Spartak - Sloga (16. kol KLS) Košarka: Spartak - Sloga (16. kol KLS) Košarka: Spartak - Sloga (16. kol KLS)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 24
Pregleda: 2323

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova subotica

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.