Komentara: 5
Pregleda: 2086
Foto

Košarka: Poraz Spartaka protiv Dinamika u poslednjim trenucima meča

04.12.2017. u 09:59h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka nisu uspeli da savladaju favorizovani Dinamik, iako su vodili punih 35 minuta. Ovo je treći poraz Subotičana u 10 kola. U narednom sledi gostovanje u Valjevu.
Košarka: Poraz Spartaka protiv Dinamika u poslednjim trenucima meča

U desetom kolu Košarkaške lige Srbije u Subotici su se sastali Spartak i Dinamik. Domaća ekipa desetkovana povredama nije uspela da iznenadi Dinamik, iako je vodila većim delom meča. Bez Miščevića i Lakete, ali i Tanaskovića na kojem se sinoć videlo da nije u punoj snazi, Spartak nije uspeo da se nosi sa ekipom koja je projektovana za viši rang, ekipu koja se takmiči u 2. ABA ligi, ali nažalost i protiv neujednačenog sudijskog kriterijuma koji je u trenucima kada se lomio rezultat, po opštem utisku, bio na strani Beograđana.

Subotičani su bili bolji u prvom poluvremenu, odlična energija u napadu i disciplina u odbrani doneli su željeni rezultat. Sredinom treće četvrtine Spartak je imao +11 (62:51), ali u poslednju deonicu timovi su otišli rezultatski ravni (64:64). Nije Spartaka dozvoljavao Dinamiku da preuzme vođstvo do poslednjih 5 minuta meča, a onda se uvukla nervoza u redove Spartaka, Beograđani su bili nešto sigurniji i vodila se rezultatska klackalica do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Košarka: Poraz Spartaka protiv Dinamika u poslednjim trenucima meča

Neke sudijske odluke su donešene na štetu Spartaka, ali istini na volju, Spartak je u samoj završnici nekim svojim greškama i nepreciznošću sam sebi otežao poziciju i dozvolio da meč uđe u rezultatski egal. Priliku da donese pobedu Spartaku imao je najefikasniji igrač domaćih, Nikola Hristov, koji je na osam sekundi do kraja sam krenuo u prodor prema košu, preuzeo odgovornost, ali nažalost njegovo polaganje iz prilično teške pozicije nije donelo poene Spartaku i gosti su mogli da počnu da slave minimalnu pobedu.

TANASKOVIĆ ISPOD PROSEKA - Kao što smo ranije javili, mladi krilni centar Partizana, na pozajmici u Spartaku, pozvan je u u sredu uveče da se vrati u svoj matični klub da pomogne Partizanu u derbiju ABA lige protiv Budućnosti. Ovaj poziv iznenadio je stručni štab Spartaka pred derbi KLS protiv Dinamika. Tanasković je putovao u Podgoricu sa ekipom u subotu, ali nije izlazio na parket. Odmah po završetku meča požurio je da se stavi an raspolaganje Nenadu Čanku, ali puno putovanja za kratko vreme ostavili su danak na igru Tanaskovića, što je možda i donelo prevagu u duelu protiv Dinamika.

U redovima Spartaka najefikasniji je bio Hristov sa 25, zatim slede Tanasković sa 13, Nikolić i Lućić su ubacili po 12, dok je Pejić stao na 11 ubačenih poena. Kod gostiju Vošington je imao 28 poena, Krstić 19, Đurasović 10.

Gosti su pokazali superiornost u skoku, ne pamti se da je neka ekipa ovoliko nadskakala Spartak u Subotici. Gosti su imali čak 13 skokova više, od čega 5 više u napadu.

Spartak - Dinamik 87:88 (23:21, 26:21, 15:22, 23:24)

Spartak: Jovanović 2 (2sk), Hristov 25 (4sk, 2as), Gazibegović S., Nikolić 12 (1sk,, 7as), Pejić 11 (6sk, 4as), Lučić 12, Tanasković 13 (3sk), Kojović 3 (4sk), Sladoje 1 (4sk), Gazibegović V. 8 (4sk), Barna.

Dinamik: Eldridž 7, Vošington 28 (5sk, 5as), Beslać, Krstić 19 (9sk), Ćapin 5, Đurasović 10 (5sk), Varda 8, Majauskas, Miladinović, Grbović, Rakićević 7 (8sk), Zekavičić 4.

Iako je više puta tokom meča burno reagovao na neke sudijske odluke, trener "golubova", Nenad Čanak, na konferenciji za medije isključivo se zadržao na analizi igre svog tima.

- Imali smo svoje šanse u utakmici, nismo uspeli da odgovorimo na njihov individualni kvalitet Vošingtona i nismo uspeli da iskontrolišemo skok, što je bilo očekivano s obzirom na njihove fizikalije. Moramo da se podignemo posle ovoga, da nastavimo da radimo kao što smo radili i vratićemo se na nekoj drugoj utakmici - rekao je Čanak

Bez obzira na ovaj poraz Subotičani su i dalje na trećem mestu tabele KLS, a u narednom  kolu, već u petak, gostuju u Valjevu ekipi Metalca. Biće to derbi vrha tabele, a dolazi nakon, može se reći, šokantnog poraza Metalca u Novom Sadu.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Dinamik Košarka: Spartak - Dinamik Košarka: Spartak - Dinamik Košarka: Spartak - Dinamik Košarka: Spartak - Dinamik Košarka: Spartak - Dinamik Košarka: Spartak - Dinamik Košarka: Spartak - Dinamik
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 2086

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.