• Pregleda: 3326

Konjička trka Grada Subotice u nedelju na hipodromu

U nedelju, 6. novembra, na programu je sedmi trkački dan pod nazivom "Trka Grada Subotice". Takmičarski program na Gradskom hipodromu počinje u 13 časova, a jedan čas ranije biće održane kvalifikacije (leteći 1600/2100 metara).
Foto: Ilustracija (arhiva)
Konjička trka Grada Subotice u nedelju na hipodromu

Trka za kraj konjičke sezone prvobitno je trebalo da se održi sredinom novembra, ali zbog loših vremenskih prilika nekoliko časova pred start je otkazana, odnosno pomerena, za današnji dan.

Prva trka, pod nazivom "Lobor", u dužini od 2.200 metara, počinje u 13 časova, od 13,30 startuje druga "Avgust" (2.200m), zatim od 14 časova krenuće trka "Anis" (2.200), a potom "Utravalo" od 14,30 časova i "Crown David" (1.600m) pola časa kasnije.

Glavna trka 7. trkačkog dana, pod nazivom "Trka Grada Subotice" (3.200m) kreće u 15,30 časova, a poslednja, sedma po redu, biće "Davos."

Trka "Oslobođenje grada Subotice" održava se od 1976. godine i uz manje prekide ove godine se održava 33. put u našem gradu. 

Dve godine za redom trku je osvajao B. Mukić sa dva različita grla. Prošle godine to je bilo grlo "Wahler", dok je godinu dana ranije to bio "Pablo Yet".

Pogledajte kompletan raspored takmičenja i grupa takmičara.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Dimitrije Odgovori
Konacno neko da najavi konjicke trke!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.