Komentara: 4
Pregleda: 5465

Kolo srpskih sestara darivalo najbolje đake

27.01.2016. u 18:10h
Izvor: Subotica.com
Povodom Dana Svetog Save, utemeljitelja srpske škole i crkve, članice Kola srpskih sestara darivale su danas najbolje đake iz četiri subotičke škole. Školarci koji nižu sve same petice dobili po pet hiljada dinara.
Kolo srpskih sestara darivalo najbolje đake

- Već godinama darujemo četiri škole i njihove najbolje učenike iz socijalno ugroženih porodica, a ovoga puta to su đaci iz Gimnazije, Politehničke, Tehničke i „Žarko Zrenjanin“. Nagrade nisu velike, one su simbolične, ali će njima dosta značiti – istakla je prof. dr Jelena Birovljev, predsednica Kola srpskih sestara.

Kolo srpskih sestara darivalo najbolje đake

Kolo srpskih sestara darivalo najbolje đake

Kolo srpskih sestara u Subotici broji više od tri stotine  članica, svih nacija i konfesija, koje, već više od dve decenije, koliko je prošlo od obnavljanja rada subotičkog mesnog odbora, organizuju veliki broj aktivnosti usmerenih ka svima kojima je pomoć neophodna.

Zbog prirode aktivnosti, Kolo srpskih sestara podnelo je inicijativu da dobije licencu za pružanje usluga socijalne zaštite.

Kolo srpskih sestara darivalo najbolje đake

- Svuda u svetu je praksa da ustanove i udruženja ovog tipa pružaju pomoć građanima i mi ćemo im pružiti svu logističku podršku kako bi što pre dobilo licencu – obećao je Nenad Ivanišević, državni sekretar u ministarstvu rada.

Lokalna samouprava  je takođe podržala napor i ideju Kola srpskih sestara za proširenje usluga koje pružaju.

Kolo srpskih sestara darivalo najbolje đake

- Kolo srpskih sestara je majka svih humanitarnih organizacija u Srbiji, iz njenog krila nastale su mnoge druge organizacije  i lokalna samouprava će i finansijski i logistički podržavati njihov rad. Ono što one čine za dan školske slave je samo simbol pravih vrednosti koje neguju – naglasio je Milimir Vujadinović, član Gradskog veća za socijalna pitanja.

Izvor: Subotica.com
Školska slava Sveti Sava Školska slava Sveti Sava Školska slava Sveti Sava Školska slava Sveti Sava Školska slava Sveti Sava Školska slava Sveti Sava Školska slava Sveti Sava Školska slava Sveti Sava
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 5465
Povezane teme

Kolo srpskih sestara Subotica

jelena birovljev

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.