Komentara: 11
Pregleda: 8199

Kamenčići u pasulju i dalje žuljaju

24.11.2016. u 17:02h
Izvor: Subotica.com
Predlog Pokreta za građansku Suboticu za smenu Upravnog odbora Predškolske ustanove „Naša radost“ nije usvojen, ali je ponovo u žižu interesovanja stavio nedavni događaj – pojavu kamenčića u pasulju.
Kamenčići u pasulju i dalje žuljaju

Tvrdeći da PU „Naša radost“, od kako je pre nekoliko godina preminuo bivši direktor Dujo Runje, stalno urušava svoj ugled za šta je najveći krivac sadašnji direktor Jaša Šimić, Jene Maglai, predsednik odborničke grupe PGS, zatražio je da se smeni Upravni odbor koji postavlja direktora.

- Kao odbornička grupa ne možemo da tražimo smenu direktora, jer po zakonu to može da uradi samo Upravni odbor, eventualno resorno ministarstvo ili pokrajinski sekretarijat. UO slepo i nemo  gleda šta se dešava u ovoj ustanovi i ne reaguje – objašnjava Jene Maglai. - Žao mi je što se pred velikim problemom zatvaraju oči, što se gura pod tepih, iako i zaposleni, i roditelji i javnost zna šta se dešava. Još 2014. godine sam kao gradonačelnik predlagao Savezu vojvođanskih Mađara i Srpskoj naprednoj stranci da se smeni direktor i da se postavi nestranačko rukovodstvo, ali nije bilo razumevanja za moj predlog. Posledica partijskog feuda je sadašnje stanje u ustanovi.

Predlog PGS ponovo je aktualizovao događaj od pre mesec dana, kada su se u jednom od vrtića u porcijama pasulja pojavili kamenčići. Iako je direktor ustanove Jaša Šimić sasvim eksplicitno izjavio novinarima da su u porcijama pasulja bili kamenčići, „ali ne oni koji su bili u džaku“, što je i dokumentovano, tehnički direktor Veljko Vojnić trdi da kamenčića nije bilo.

- Kamičaka nije bilo, novinari su preneli neproverenu vest. Ne znam kakvu je on izjavu dao, jer tada nisam bio u Subotici, ali imamo procedure za proveru namirnica, naši kuvari prebiraju pasulj i tako je bilo i tog 27. oktobra, a mi nismo dobili nikakve predstavke roditelja ili vrtića o nastalom problemu – tvrdi Veljko Vojnić. - Sve je krenulo od jedne zatvorene grupe na viberu, ali ja tvrdim da su naše procedure u skladu sa zakonom i da nijedno dete nije progutalo kamenčić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 8199

Povezane vesti

Povezana zviždaljka

Povezane teme

Naša Radost Subotica

jene maglai

veljko vojnić

naša radost

predškolska ustanova naša radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.