Komentara: 65
Pregleda: 40858

Roditelji nezadovoljni higijenom u vrtićima

26.09.2016. u 19:50h
Izvor: Subotica.com
Zbog racionalizacije zaposlenih u javnom sektoru, u PU "Naša radost" bez posla je ostalo 70 spremačica, što se, sasvim razumljivo, odrazilo na higijenu u vrtićima. Mnogi roditelji ovih dana negoduju zbog toga, a u upravi Predškolske ustanove kažu da će se situacija vrlo brzo rešiti, jer počinju da rade spremačice koje su angažovane putem agencije.
Roditelji nezadovoljni higijenom u vrtićima

Na adresu našeg sajta ovih dana stiglo je pregršt poruka roditelja, koji negoduju zbog prljavštine u subotičkim vrtićima. Oni su zabrinuti i za zdravlje svoje dece, jer se prostorije u kojima svakodnevno borave ne održavaju kako treba.

- Pošto sam čula izjave roditelja zamolila sam da uđem i slikam trenutno stanje i higijenu jednog od objekata u Subotici. Roditelji nisu zadovoljni higijenom u objektima, a ne želimo da se zaraza širi po vrtićima, jer nema radnica koje bi odradile poslove kako bi bili ispunjeni uslovi higijene (sterilizacija wc šolja i kupatila, sterilizacija igračaka, usisavanje soba i hodnika, pranje podova, pranje prozora,...) . Bojim se mogućih zaraza koje će se vrlo brzo raširiti po dečijim sobama, jer kao što je poznato deca u vrtićima lako dobijaju bolesti jedni od drugih, jer su u bliskom kontaktu. Pitamo se ko je odgovoran, jer mi roditelji uredno plaćamo boravak svoje dece? - pisala nam je zabrinuta majka, što je samo jedna u nizu poruka koje su pristigle u odeljak „Pištaljka“.

Roditelji nezadovoljni higijenom u vrtićima

Roditelji nezadovoljni higijenom u vrtićima

Odgovor smo potražili u PU "Naša radost", gde su nam rekli da su svesni problema, koji je kako kažu nastao u „vakumu“, između vremena kada su spremačice ostale bez posla i angažovanja drugih.

- Intenzivno radimo na sanaciji tog problema i on će već ovih dana biti rešen. Neke spremačice su ranije otišle sa otpremninom, neke su otpuštene, a nekima ugovor ističe 1. oktobra. Mi smo želeli da posao putem agencije prvo ponudimo našim radnicama i oko 50 njih je vraćeno nazad – objašnjava direktor Jaša Šimić. - Prošle nedelje, posle one kiše situacija je na neki način eskalirala, jer nam je nedostajalo osam izvršilaca posla. Stanje se sada popravlja, obišli smo veće objekte i uverili se u to. Problem je nastao u nekom prelaznom periodu i to će se rešiti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 65
Pregleda: 40858

Povezana vest

Povezane teme

Naša Radost Subotica

vrtić

naša radost

predškolska ustanova naša radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.