Komentara: 32
Pregleda: 31396

Deci u vrtićima uz pasulj poslužili i kamenčiće

03.11.2016. u 15:53h
Izvor: Blic
U Predškolskoj ustanovi "Naša radost" mališanima su uz pasulj servirani i kamenčići.
Deci u vrtićima uz pasulj poslužili i kamenčiće

Direktor PU "Naša radost" Jašo Šimić kaže za "Blic" da su se kamenčići uz obrok u tanjirima slučajno našli prošle nedelje.

- Jeste, bilo je kamenčića u pasulju. Dogodilo se da su promakli prilikom trebljenja i u procesu pripreme, bez obzira na HACCP. U jednom od pet džakova bili su i kamenčići. Svake nedelje već decenijama jednom je za ručak pasulj, i do sada nije bilo problema. Razumljiva je zabrinutost roditelja, ali vodimo računa o deci i preduzeli smo sve mere kako nalaže procedura - kaže Jašo Šimić.

Da je deci posluženo i kamenje roditelji su saznali preko Vibera kada je jedna od vaspitačica poslala fotografiju. Roditelji kažu da za sada deca nisu imala zdravstvene probleme zbog ovog grubog propusta, ali većina je nezadovoljna higijenom u vrtićima.

U PU, međutim, tvrde da je sada rešen problem nastao zbog racionalizacije u javnom sektoru i da su higijenski uslovi dobri.

- Racionalizacija nije naš problem, meni je najvažnije kada nekome ostavim dete da sam sigurna da je ono bezbedno i da je u čistom. Već dva puta mi je ćerka imala stomačni virus - kaže M. A. iz Subotice.

Takođe, o ovoj temi je jedan od posetilaca našeg sajta pisao u rubrici Pištaljka!

Izvor: Blic
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 32
Pregleda: 31396

Povezana vest

Povezana zviždaljka

Povezane teme

naša radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.