Komentara: 9
Pregleda: 3151

Kako zadržati turiste duže u gradu?

27.01.2016. u 16:05h
Izvor: RTV Yueco
Kako zadržati turiste duže u gradu?

Iako i Subotica i Palić za prošlu godinu beleže povećanje broja dolazaka turista i ostvarenih noćenja, njihovo prosečno zadržavanje je već duži niz godina na istom nivou. Prema zvaničnoj statistici, prosečan turista se u našem gradu zadržava dva dana, za šta u Turističkoj organizaciji kažu da je na nivou ostalih gradskih sredina u zemlji. Sudeći po rečima hotelijera, za povećanje ove brojke potreban je razvoj određenih turističkih grana, kako bi turisti imali razlog da ostanu duže u Subotici i na Paliću.

Poslednji statistički podaci pokazuju da je Palić u prvih 11 meseci prošle godine posetilo 24.915 turista koji su ostvarili 42.225 noćenja, odnosno svako od njih dok je Suboticu posetilo 56.537 turista koji su ostvarili 103.071 noćenje. Kada se analiziraju Subotica i Palić zajedno prosečan broj ostvarenih noćenja iznosi oko 1,78 što znači da se turisti u našem gradu zadržavaju u proseku oko dva dana. U Turističkoj organizaciji kažu da se ovaj procenat ne pomera u značajnoj meri, te da je karakterističan za gradske destinacije poput Subotice.

Najveći subotički hotel, Galerija, prošle godine imao je popunjene kapacitete soba na nivou od oko 63 odsto. Po pitanju perioda zadržavanja, ovaj hotel beleži blago povećanje, pre svega zahvaljujući poslovnim gostima i dentalnom turizmu. Poslovni turizam i razvoj zdravstvenog turizma vide kao šansu za povećanje prosečnog boravka u našem gradu.

Dok prosečan broj provedenih dana u Subotici ostaje na istom nivou, hotelijerima ostaje za utehu da se njihov broj svakako povećava. U prošloj godini i Subotica i Palić beleže i porast broja dolazaka, za 11 odsnosno 21 odsto i ostvarenih noćenja, za 10 odnosno 19 odsto.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 3151
Povezane teme

Turizam Subotica

dentalni turizam

subotica dental turizam

turizam palić

turistička ponuda palića

turizam

turistička ponuda subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.