Komentara: 13
Pregleda: 4325

Jednodnevni štrajk lekara

10.03.2014. u 16:57h
Izvor: RTV Yueco
Lekari Doma zdravlja i Opšte bolnice stupili su u jednodnevni štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada. Štajku lekara priključio se i Granski sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti „Nezavisnost“, koji su održali jednočasovni štrajk. Lekari traže povlačenje Zakona o umanjenju neto prihoda u javnom sektoru, kao i ukidanje Uredbe Vlade kojom se zabranjuje i ograničava prijem radnika u sistemu zdravstva.
Jednodnevni štrajk lekara

Zbog štrajka, svi pregledi u ambulantama su otkazani, pa je hol Opšte bolnice danas bio neobično prazan. Sindikat lekara Vojvodine stupio je u štrajk zbog nezodovoljstva izazvanog načinom ubriranja solidarnog poreza. Lekari se zalažu da im se ukine oporezivanje dežurstava, tj. da im se oporezuje samo osnovna plata.

Štrajku lekara od 12 do 13 časova priključio se i Granski sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti „Nezavisnost“, koji traži ukidanje Uredbe Vlade kojom se zabranjuje i ograničava prijem radnika. Članovi ovog sindikata smatraju da bi poštovanje te Urebe moglo da ugrozi funkcionisanje sistema zdravstva.

Štrajk je održan uz pridržavanje minimuma procesa rada, koji podrazumeva rad sa trudicama i decom, kao i prijem hitnih slučajeva.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 nedelje
Komentara: 13
Pregleda: 4325

Povezane vesti

Povezane teme

dom zdravlja subotica

štrajk zdravstvenih radnika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.