Komentara: 34
Pregleda: 6102

Javni toaleti na Paliću u funkciji krajem maja, akva park do kraja godine

21.04.2021. u 14:47h
Izvor: Subotica.com
Trenutno je u toku izgradnja dva javna toaleta na Paliću, dok se treći adaptira, a kako najavljuju iz preduzeća "Park Palić", najveća investicija ove godine je akva park, koji bi trebalo da bude pušten u rad do kraja godine.
Javni toaleti na Paliću u funkciji krajem maja, akva park do kraja godine

Dugogodišnji problem turističkog dela Palića, nedostatak ispravnih javnih toaleta, ove godine će delimično biti rešen, jer će od ukupno šest javnih toaleta kojima upravlja preduzeće "Park Palić", dva biti novoizgrađena, dok se treći adaptira. Kako objašnjava Valerija Denč, v.d. direktora "Park Palića", ova investicija je vredna oko 9 miliona dinara, pri čemu je izradu projektno-tehničke dokumentacije finansiralo preduzeće iz sopstvenih sredstava, dok je novac za izgradnju i adaptaciju obezbedilo Ministartvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

- Trenutno se grade javni toaleti kod "Male gostione" i Ženskog štranda, dok se na trećem toaletu koji se nalazi u Vikend naselju radi samo adaptacija objekta. Toaleti će biti običnog tipa, sa sistemom za ručno naplaćivanje, a rok za završetak izgradnje je 9. maj, tako da se može očekivati da javni toaleti budu pušteni u rad do kraja maja - kaže Denč, dodajući da su i javni toaleti kod Vodotornja, Fontane i ulaza na Muški štrand devastirani, te da je i njima neophodna rekonstrukcija.

Javni toaleti na Paliću u funkciji krajem maja, akva park do kraja godineKada su u pitanju planovi preduzeća za tekuću godinu, naša sagovornica ističe da je prioritet izgradnja akva parka, dok drugu veliku investiciju predstavlja uređenje parking prostora koji se nalazi ispred ovog kompleksa.

POTREBNO JOŠ 400 MILIONA - Gostujući nedavno na RTV-u, Ištvan Pastor, koji je predsednik Skupštine preduzeća "Park Palić", izjavio je, između ostalog, da će za finalizaciju akva parka biti potrebno da se doda još oko 400 miliona dinara.

- Radovi na akva parku idu usporenijim tempom zbog posledica pandemije virusa kovid-19, a pored toga čeka se i izveštaj budžetske inspekcije, čije mišljenje o izvršenoj kontroli očekujemo u narednom periodu. Očekuje se da će akva park biti pušten u rad do kraja ove godine - najavljuje Denč.

Javni toaleti na Paliću u funkciji krajem maja, akva park do kraja godineIzveštaj budžetske inspekcije čeka i avantura park, koji bi trebalo da se izmesti sa Peščane plaže na novu lokaciju, a koja će biti odabrana po prijemu izveštaja, objašnjava direktorka "Park Palića".

Radovi na avantura parku su trenutno zaustavljeni. Čeka se izveštaj budžetske inspekcije, čije mišljenje o izvršenoj kontroli se očekuje u narednom periodu. Nakon toga ćemo doneti odluku o novoj lokaciji. Posle odabira nove lokacije, radovi će trajati oko mesec-dva dana - poručuje Denč.

Javni toaleti na Paliću u funkciji krajem maja, akva park do kraja godineOsim ovih investicija, preduzeće u ovoj godini planira još da uredi parking prostor i trotoare u Ulici Jožefa Hegediša, kako bi se vozila mogla nesmetano kretati i parkirati u ovoj ulici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 dana
Komentara: 34
Pregleda: 6102

Povezane vesti

Povezana zviždaljka

Povezane teme

Park Palić

aqua park palic

avantura park palić

valerija denč

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.