Komentara: 12
Pregleda: 4251

Javna rasprava o projektu podzemnih garaža

12.07.2013. u 16:19h
Izvor: RTV City
U plavoj sali Gradske kuće održana je javna rasprava povodom plana izgradnje podzemnih garaža na postojećem parking prostoru kod Otvorenog univerziteta. Rasprava se odnosi na procenu uticaja na životnu sredinu a prisustvovale su NVO, predstavnici Gradske uprave, Franjevačkog samostana i građanskih udruženja.
Javna rasprava o projektu podzemnih garaža

Projekat je dobio lokacijsku dozvolu, a izradila ga je firma „Geo ekspert“. Njihov predstavnik je i predstavio studiju tokom javne rasprave a svi zainteresovani subjekti koji su bili na javnom uvidu prethodnih dana postavljali su pitanja vezana za činioce životne sredine.

Učešće u javnoj raspravi uzeli su predstavnici NVO Arhus centar i Cekor, predstavnici Gradske uprave, Franjevačkog samostana kao i Viktorija Aladžić, profesor Građevinskog fakulteta  kao zaštitar.

Najviše pažnje posvećeno je uticaju vode, vazduha, zagađenja bukom, metodama zaštite i mogućem nailasku na arheološka nalazišta na ovom prostoru ali i pitanjima obaveštavanja građana koji žive u blizini o predviđenim planovima. Tehnička komisija će proceniti sve podnete primedbe i doneti zaključak sa odgovarajućim predlogom za davanje saglasnosti.

„Vrlo je delikatna situacija same lokacije ali onako kako je to u projektu predviđeno procenama uticaja postoji dosta mera kojima će se osigurati efekat zaštite životne sredine. U svakom slučaju, potrebno je još dorada, još tumačenja, još informacija i zato su ovde prisutni predstavnici tehničke komisije, predstavnici Direkcije koji su naručioci posla tako da očekujemo prave i kvalitetne informacije.“ - izjavila je Gordana Gavrilović, saradnik za životnu sredinu

Ako se dobije saglasnost radovi bi trajali 18 meseci ali taj rok zavisi od toga na šta će se naići prilikom iskopavanja budući da se radi o istorijskom jezgru grada gde je moguće da postoje značajna arheološka nalazišta. Trenutno na prostoru oko Otvorenog univerziteta ima 200 parking mesta dok bi izgradnjom podzemne garaže na dva nivoa broj parking mesta porastao na 300.

Izvor: RTV City
Javna prezentacija projekta izgradnje podzemne garaže Javna prezentacija projekta izgradnje podzemne garaže Javna prezentacija projekta izgradnje podzemne garaže Javna prezentacija projekta izgradnje podzemne garaže Javna prezentacija projekta izgradnje podzemne garaže Javna prezentacija projekta izgradnje podzemne garaže Javna prezentacija projekta izgradnje podzemne garaže Javna prezentacija projekta izgradnje podzemne garaže
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 4251

Povezane vesti

Povezane teme

nevladina organizacija cekor

arhus centar

viktorija aladžić

manifestacioni trg

podzemna garaža

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.