Komentara: 35
Pregleda: 7857

Dulić: Podzemnu garažu, za sada, nećemo graditi

19.07.2013. u 15:08h
Izvor: RTV Yueco
Subotička lokalna samouprava u ovom momentu neće ulaziti u realizaciju projekta izgradnje podzemnih garaža. Prema rečima nadležnih, za tako nešto u ovom momentu nema jasne ekonomske opravdanosti niti potrebe, odnosno, postoje mnogo veći prioriteti za ulaganja novca poreskih obveznika i razvoj samog grada. Sam projekat izgradnje podzemne garaže u centru grada biće završen do kraja ovog meseca.
Dulić: Podzemnu garažu, za sada, nećemo graditi

Glavni projekat izgradnje centralne podzemne garaže u Subotici naručen je januara 2011. godine. Posao je putem javne nabavke dobilo preduzeće „Geoekspert” iz Subotice, a do kraja ovog meseca projekat će biti završen i predat Javnom preduzeću „Direkcija za izgradnju grada”, čija komisija će proceniti da li on zadovoljava tražene parametre ili ne. Ukoliko traženi parametri budu ispunjeni, Subotica će dobiti projekat izgradnje podzemnih garaža, ali u ovom momentu nisu planirana sredstva za realizaciju projekta, odnosno konkretnu izgradnju.

Prema rečima gradonačelnika Subotice Modesta Dulića, lokalna samouprava neće ulaziti u ovu investiciju jer ne postoji studija o ekonomskoj opravdanosti niti realna potreba za izgradnjom podzemnih garaža.

On je podsetio da lokalna samouprava ima ispred sebe tri ključna prioriteta za koje treba obezbediti novac – dalje infrastrukturno opremanje industrijske zone, privlačenje investitora, a samim tim i smanjenje nezaposlenosti, zatim završetak izgradnje pozorišta i razvoj turističkog kompleksa na Paliću.

Tokom 2006. godine naručena je izrada studije o izboru lokacije centralne garaže, koja je od pet ponuđenih lokacija pokazala da je najbolja lokacija sadašnjeg parkinga ispred zgrade Otvorenog univerziteta u centru grada. Idejnim projektom je predviđeno da garaža bude na dva nivoa, površine oko 11.000 kvadrata, sa 300 parking mesta, što bi bilo dovoljno za sve automobile koji se sada parkiraju na toj lokaciji, ali i one koji se parkiraju u okolnim opterećenim ulicama.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 35
Pregleda: 7857

Povezane vesti

Povezane teme

podzemna garaža

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.