Komentara: 30
Pregleda: 2839
Foto

Jačanje saradnje Subotice i Irana

03.12.2021. u 15:54h
Izvor: Subotica.com
Jačanje privredne saradnje i bratimljenje Subotice i jednog grada slične veličine u Iranu, bile su teme današnje posete Rašida Hasan Pur Baei, ambasadora Islamske republike Iran, našem gradu.
Jačanje saradnje Subotice i Irana

Po rečima domaćina, gradonačelnika Stevana Bakića, vođeni su konstriktivni razgovori na mnoge teme i zajednički zaključak je da je dosadašnja saradnja nedovoljna i da je potrebno da se osnaži i podigne na viši nivo.

- Naročito u oblastima poljoprivrede i turizma. Predlog njegove ekselencije je da dođe do bratimljenja Subotice i jednog iranskog grada, u oblastima u kojima se poklapamo, kao što su kultura, privreda, turizam, sport. Iran je sila u rvanju, a i mi možemo da se pohvalimo Rvačkim klubom "Spartak" - istakao je Bakić. - Na jednom mestu sabraćemo sve prednosti našeg grada i očekujem da će uskoro doći do konkretizacije današnjih dogovora.

Kako je istakao Balint Pastor, predsednik Skupštine grada, gostima je predstavljeno da je Subotica peti grad po veličini u Srbiji, ali da je po strateškom značaju na mnogo višem mestu.

- Sigurno ima prostora za uspostavljanje saradnje, kako u oblastima sporta, poljoprivrede, turizma, kulture, tako i na parlamentarnom nivou i da bude konkretnija na lokalnom nivou. Zato smo počastvovani zbog inicijative da se Subotica pobratimi sa gradom 18. zemlje na svetu - dodao je Pastor.

Ambasador Rašid Hasan Pur Baei nije krio oduševljenje posetom Subotici i današnji dan smatra posebnim u svom radu.

- Vrlo lako smo došli do sporazuma, našli zajednički jezik i ono što smo dogovorili zaista je lako realizovati. Postoje dva osnovna parametra interesovanja. Upotpunili smo sliku o Subotici I učvrstili našu odlučnost da inteziviramo saradnju sa Suboticom, u okviru makroplana saradnje dve zemlje - predočio je ambasador, dodajući da su odnosi dve zemlje na izuzetno visokom nivou. - Obostrani interesi da se odnosi razvijaju na svim nivoima, tako da saradnja lokalnih institucija može da bude u službi šireg plana saradnje dve zemlje. Sada postoji sporadična saradnja ovog regiona i Irana u nekim oblastima, a želimo da se ona institualizuje.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 meseci i 6 dana
Komentara: 30
Pregleda: 2839
Povezane teme
balint pastor stevan bakić ambasador irana
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.