Komentara: 30
Pregleda: 3137
Foto

Jačanje saradnje Subotice i Irana

03.12.2021. u 16:54h
Izvor: Subotica.com
Jačanje privredne saradnje i bratimljenje Subotice i jednog grada slične veličine u Iranu, bile su teme današnje posete Rašida Hasan Pur Baei, ambasadora Islamske republike Iran, našem gradu.
Jačanje saradnje Subotice i Irana

Po rečima domaćina, gradonačelnika Stevana Bakića, vođeni su konstriktivni razgovori na mnoge teme i zajednički zaključak je da je dosadašnja saradnja nedovoljna i da je potrebno da se osnaži i podigne na viši nivo.

- Naročito u oblastima poljoprivrede i turizma. Predlog njegove ekselencije je da dođe do bratimljenja Subotice i jednog iranskog grada, u oblastima u kojima se poklapamo, kao što su kultura, privreda, turizam, sport. Iran je sila u rvanju, a i mi možemo da se pohvalimo Rvačkim klubom "Spartak" - istakao je Bakić. - Na jednom mestu sabraćemo sve prednosti našeg grada i očekujem da će uskoro doći do konkretizacije današnjih dogovora.

Jačanje saradnje Subotice i IranaKako je istakao Balint Pastor, predsednik Skupštine grada, gostima je predstavljeno da je Subotica peti grad po veličini u Srbiji, ali da je po strateškom značaju na mnogo višem mestu.

- Sigurno ima prostora za uspostavljanje saradnje, kako u oblastima sporta, poljoprivrede, turizma, kulture, tako i na parlamentarnom nivou i da bude konkretnija na lokalnom nivou. Zato smo počastvovani zbog inicijative da se Subotica pobratimi sa gradom 18. zemlje na svetu - dodao je Pastor.

Jačanje saradnje Subotice i IranaAmbasador Rašid Hasan Pur Baei nije krio oduševljenje posetom Subotici i današnji dan smatra posebnim u svom radu.

- Vrlo lako smo došli do sporazuma, našli zajednički jezik i ono što smo dogovorili zaista je lako realizovati. Postoje dva osnovna parametra interesovanja. Upotpunili smo sliku o Subotici I učvrstili našu odlučnost da inteziviramo saradnju sa Suboticom, u okviru makroplana saradnje dve zemlje - predočio je ambasador, dodajući da su odnosi dve zemlje na izuzetno visokom nivou. - Obostrani interesi da se odnosi razvijaju na svim nivoima, tako da saradnja lokalnih institucija može da bude u službi šireg plana saradnje dve zemlje. Sada postoji sporadična saradnja ovog regiona i Irana u nekim oblastima, a želimo da se ona institualizuje.

Izvor: Subotica.com
Prijem za ambasadora Irana Prijem za ambasadora Irana Prijem za ambasadora Irana Prijem za ambasadora Irana Prijem za ambasadora Irana Prijem za ambasadora Irana Prijem za ambasadora Irana Prijem za ambasadora Irana
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 30
Pregleda: 3137
Povezane teme

balint pastor

stevan bakić

ambasador irana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.