Komentara: 49
Pregleda: 52043
Foto

Izbori 2020 - NEZVANIČNO SNS odneo ubedljivu pobedu u Subotici, vraća se SPS, ulazi Vojvođanski front, Bunjevci će imati dva odbornika

21.06.2020. u 22:01h > 22.06.2020. u 03:16h
Izvor: Subotica.com
U 20 časova zatvorena su birališta u Republici Srbiji, uključujući i 103 na teritoriji Grada Subotice. U toku je prebrojavanje glasova. Budite sa nama u izbornoj noći - imaćemo prve preliminarne rezultate i izjave iz izbornih štabova.
Izbori 2020 - NEZVANIČNO SNS odneo ubedljivu pobedu u Subotici, vraća se SPS, ulazi Vojvođanski front, Bunjevci će imati dva odbornika

Jutros u 7 časova otvorena su birališta na teritoriji Grada Subotice. Izborni dan je protekao bez incidenata, odnosno bez prijavljenog narušavanja javnog reda i mira na biračkim mestima, što nam je potvrđeno u Policijskoj upravi odmah po zatvaranju birališta.

Od ukupnog broja 128.570 upisanih Subotičana u Birački spisak, po informacijam izlaznosti do 19,45 časova, priliku da bira iskoristilo je 44,40 odsto građana, odnosno 55.898 glasača. Priliku da glasaju u ustanovi imali su i stanovnici Gerontološkog centra, a izlaznost je bila 74 odsto.

Svoju građansku dužnost tokom prepodneva obavili su Ištvan Pastor, Bogdan Laban i Balint Pastor. Bili smo na licu mesta, ali zbog izborne tišine njihove poruke nismo mogli da prenosimo, što ćemo učiniti sada, u nastavku.

Od pomenute trojice prvi je svoje biračko pravo iskoristio predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, Ištvan Pastor, u naselju Nosa, nedaleko od Hajdukova.

Izbori 2020 - NEZVANIČNO SNS odneo ubedljivu pobedu u Subotici, vraća se SPS, ulazi Vojvođanski front, Bunjevci će imati dva odbornika

- Nadam se da ćebiti puno građan koji će slediti ovaj primer. Proteklih nedelja pozivali smo ih i preporučivali im da iskoriste svoje biračko pravo – poručio je Pastor, dodajući da očekuje dobre rezultate Saveza vojvođanskih Mađara. – Do danas se može poliitčki sukobljavati zarad dobijanja podrške građana, od sutra počinje život bez kampanje i moramo da nastavimo rad na onome što zagovaramo.

U 10 časova glasali su kandidati za gradonačelnika Bogdan Laban (biračko mesto OŠ „Majšanski put“) i Balint Pastor (obdanište "Naš biser"). Aktuelni gradonačelnik bio je pun optimizma, uveren da će lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" odneti pobedu na svim nivoima.

Izbori 2020 - NEZVANIČNO SNS odneo ubedljivu pobedu u Subotici, vraća se SPS, ulazi Vojvođanski front, Bunjevci će imati dva odbornika

- Današnji izbori su jako bitni jer se glasa za republičku i pokrajinsku skupštinu, a takođe i za gradski parlament. Građani treba da daju svoj glas onome za koga misle da može da obezbedi napredak naše zemlje i grada i siguran sam da će izaći u velikom broju – poručio je Bogdan Laban. – Očekujem pobedu Srpske napredne stranke na svim nivoima i da nam građani daju mandat da nastavimo sa napretkom koji vidimo na svakom koraku.

Kada je došao da glasa Balinta Pastora, kao i Bogdana Labana, sačekao je red građana koji su takođe došli istim povodom, ali obojica su strpljivo čekali.

Izbori 2020 - NEZVANIČNO SNS odneo ubedljivu pobedu u Subotici, vraća se SPS, ulazi Vojvođanski front, Bunjevci će imati dva odbornika - Veoma mi je drago što na ovom i na drugim biračkim mestima ima puno građana. To znači da će izlaznost biti prilično velika – rekao je Pastor. – Nadam se da su birači razumeli naše poruke koje smo upućivali proteklih nedelja, razumeli su šta želimo da uradimo i u gradu i republici i da će nas podržati u tome. Građani su jedini koji mogu da odluče ko će biti gradonačelnik i ko će koliko odbornika i poslanika da ima.  Nadam se velikoj podršci, ali biračko pravo je svetinja i građani će dati poslednju reč.

Pored izbora za gradski parlament, koji nam je u fokusu izveštavanja, glasači su birali i za liste na pokrajinskom i republičkom nivou.

Kako je izgledao izborni dan u Subotici mogli ste da pratite u našem blogu uživo.

Budite sa nama i tokom noći, pratićemo prve preliminarne rezultate i izveštavaćemo direktno iz izbornih štabova, sa prvim utiscima nosilaca lista.

UŽIVO

Izbori 2020 - NEZVANIČNO SNS odneo ubedljivu pobedu u Subotici, vraća se SPS, ulazi Vojvođanski front, Bunjevci će imati dva odbornika 20:01 - Za gradski parlament kandidovalo se 9 lista. Na osnovu osvojenog broja glasova biće raspodeljen broj odborničkih mesta, kojih je ukupno 67.

Izbori 2020 - NEZVANIČNO SNS odneo ubedljivu pobedu u Subotici, vraća se SPS, ulazi Vojvođanski front, Bunjevci će imati dva odbornika 20:02 - Kako su ranije najavili nosioci dve liste koje su imale najveća očekivanja od izbora na lokalu, Bogdan Laban i Balint Pastor, mesto gradonačelnika pripašće listi koja bude imala veće poverenje građana, što je i bilo za očekivati. Kako su građani odlučili, ostaje nam da saznamo tokom noći.

Izbori 2020 - NEZVANIČNO SNS odneo ubedljivu pobedu u Subotici, vraća se SPS, ulazi Vojvođanski front, Bunjevci će imati dva odbornika 20:04 - S obzirom da se završila izborna tišina vraćamo mogućnost komentarisanja na sajtu.

Izbori 2020 - NEZVANIČNO SNS odneo ubedljivu pobedu u Subotici, vraća se SPS, ulazi Vojvođanski front, Bunjevci će imati dva odbornika 20:51 - Po još uvek nezvaničnim informacijama u Subotici je glasalo oko 44% glasača, a u toku je obrada rezultata.

Izbori 2020 - NEZVANIČNO SNS odneo ubedljivu pobedu u Subotici, vraća se SPS, ulazi Vojvođanski front, Bunjevci će imati dva odbornika 22:23 - Iz Izbornog štaba SNS-a najavili su obraćanje oko 23,30 časa, kada će biti saopšteni i prvi rezultati. Takođe, iz SVM-a su takođe najavili obraćanje medijima u skorije vreme.

Izbori 2020 - NEZVANIČNO SNS odneo ubedljivu pobedu u Subotici, vraća se SPS, ulazi Vojvođanski front, Bunjevci će imati dva odbornika 23:42 - Završena je konferencija za medije SVM, ali nisu saopšteni rezultati na lokalu. SVM je prezadovoljan rezultatima, imaće 9 poslanika u Narodnoj skupštini, 15 u Pokrajini. Imali su, kako kažu, najbolji rezultat od 1993. godine i podršku od oko 70.000 birača. Savez vojvođanskih Mađara proglasio je pobedu na svima nivoima u Bačkoj Topoli, Senti i Kanjiži.

Izbori 2020 - NEZVANIČNO SNS odneo ubedljivu pobedu u Subotici, vraća se SPS, ulazi Vojvođanski front, Bunjevci će imati dva odbornika

Izbori 2020 - NEZVANIČNO SNS odneo ubedljivu pobedu u Subotici, vraća se SPS, ulazi Vojvođanski front, Bunjevci će imati dva odbornika 23:57 - Nezvanična informacija: SNS ubedljivo pobedio, imaće 33 sigurna odbornika. Savez bačkih Bunjevaca bi trebao da ima 2 odbornička mesta (imao jedno), a u Gradsku skupštinu ulaze SPS i Vojvođanski front.

Izbori 2020 - NEZVANIČNO SNS odneo ubedljivu pobedu u Subotici, vraća se SPS, ulazi Vojvođanski front, Bunjevci će imati dva odbornika 00:12 - Još uvek nijedna lista nije saopštila kompletne preliminarne rezultate, a obradu vrši Gradska izborna komisija.

Izbori 2020 - NEZVANIČNO SNS odneo ubedljivu pobedu u Subotici, vraća se SPS, ulazi Vojvođanski front, Bunjevci će imati dva odbornika 00:18 - SPS po trenutnim prebrojavanjima obezbedio je barem 5 odsto glasova, što znači i povratak u gradski parlament.

Izbori 2020 - NEZVANIČNO SNS odneo ubedljivu pobedu u Subotici, vraća se SPS, ulazi Vojvođanski front, Bunjevci će imati dva odbornika 00:26 - Konferencija za medije u SNS-u još uvek nije počela, očekuje se obraćanje prvog na listi - Bogdana Labana.

Izbori 2020 - NEZVANIČNO SNS odneo ubedljivu pobedu u Subotici, vraća se SPS, ulazi Vojvođanski front, Bunjevci će imati dva odbornika 00:38 - I dalje nezvanične informacije glase da je SNS trenutno na 34 mandata, SVM 17, SPS 5, Pokret građanske Subotice 5, Vojvođanski front 5, a Bunjevci dva odbornička mesta. Subotički parlament ima 67 odborničkih mesta.

Izbori 2020 - NEZVANIČNO SNS odneo ubedljivu pobedu u Subotici, vraća se SPS, ulazi Vojvođanski front, Bunjevci će imati dva odbornika 01:16 - Gradski odbor SNS-a prvi je saopštio prve preliminarne rezultate (83 obrađena biračka mesta) za sve liste. Po njihovim informacijama SNS je osvojio 42,16%, SVM 29%, Pokret građanske Subotice 6,05%, SPS 5,45%, Vojvođanski front 4,98%, Bunjevci 3,04%, SRS 2,34%, Ruska stranka 1,69% i HDF 1,2%. Po ovim rezultatima u parlament ne ulaze jedino SRS i HDF.

Izvor: Subotica.com
Foto izveštaj sa glasačkih mesta u Subotici Foto izveštaj sa glasačkih mesta u Subotici Foto izveštaj sa glasačkih mesta u Subotici Foto izveštaj sa glasačkih mesta u Subotici Foto izveštaj sa glasačkih mesta u Subotici Foto izveštaj sa glasačkih mesta u Subotici Foto izveštaj sa glasačkih mesta u Subotici Foto izveštaj sa glasačkih mesta u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 49
Pregleda: 52043

Povezane vesti

Povezane teme

ištvan pastor

savez vojvođanskih mađara

srpska napredna stranka

bogdan laban

balint pastor

izbori2020

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.