Komentara: 8
Pregleda: 2313

Stanari Gerontološkog centra glasaće u prostorijama ustanove

19.06.2020. u 16:34h
Izvor: Subotica.com
Stanari Gerontološkog centra glasaće u prostorijama ustanove

U cilju prevencije od virusa kovid 19, stanari Gerontološkog centra svoje građansko pravo da biraju lokalnu, pokrajinsku i republičku vlast u nedelju, 21. juna, moći će da iskoriste u sva tri objekta ove ostanove.

- Na osnovu instrukcija resornog ministarstva u saradnji sa Gradskom izbornom komisijom, formiran je spisak lica svih koji ispunjavaju uslove za glasanje van biračkog mesta, čime su ispunjene dve stvari. Najpre to je ustavno pravo da glasaju, a druga je zdravlje korisninika, koje ne sme da bude ugroženo. Biračka mesta će biti u našim objektima i obezbedićemo svu neophodnu zaštitnu opremu – maske, vizire, kaljače, sredstva za dezinfekciju, i za izbornu komisiju i za naše korisnike – objasnio je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra. 

Stanari Gerontološkog centra glasaće u prostorijama ustanoveMinistarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je posebnu instrukciju kojom se uređuje način rada ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika i organizacija socijalne zaštite za pružanje usluga domskog smeštaja odraslih i starijih lica tokom izbornog dana. Po njoj, improvizovana biračka mesta  moraju da budu u posebnom prostoru unutar ustanove, u kome smeju da borave samo članovi i zamenici biračkog odbora. Prostor mora da bude dizinfikovan, a svima koji ulaze dezinfikovaće se ruke i proveravati simptomi na kovid 19. Članovima biračkog odbora neće biti dozvoljeno kretanje po ustanovi, a korisnicima kojima bude trebala fizička pomoć prilikom glasanja pomoći će zaposleni, naravno, sa svom neophodnom zaštitnom opremom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 2313

Povezana vest

Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

glasanje

izbori2020

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.