Komentara: 17
Pregleda: 10663

Izbeglice presekle ogradu na granici, šesnaestoro privedeno

15.09.2015. u 11:05h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Grupa izbeglica presekla je jutros ogradu na granici Mađarske i Srbije, njih 16 policija je nakon toga odmah privela i to će biti prva grupa izbeglica na kojoj će biti primenjen novi zakon o državnoj granici.
Izbeglice presekle ogradu na granici, šesnaestoro privedeno

U Srbiji kod Horgoša raste broj izbeglica, nakon što je u ponoć stupio na snagu znatno strožiji zakon o državnoj granici koji, između ostalog, predviđa kaznu zatvora do tri godine za one koji ilegalno pređu granicu.

Kako javlja mađarska državna televizija M1, grupa izbeglica je u ataru blizu prelaza Reske - Horgoš presekla bodljikavu žicu i probila ogradu, nakon čega su ušli u Mađarsku.

Njih 16 policija je odmah privela i to je prva grupa izbeglica na kojoj će biti primenjen novi, strožiji zakon o državnoj granici koji je stupio na snagu u ponoć, a koji, između ostalog, predviđa kaznu zatvora do tri godine za one koji ilegalno pređu granicu.

Sama granica je i fizički zatvorena nakon što je, nakon izgradnje ograde, zatvoren poslednji prolaz koji su izbeglice koristile, a to je pruga Subotica - Segedin, na koju je juče u popodnevnim časovima postavljen vagon s bodljikavom žicom.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 10663

Povezane vesti

Povezane teme

migranti

mađarska

imigranti

ilegalni migranti

izbegla i raseljena lica

izbeglice

ilegalan prelazak granice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.