Komentara: 4
Pregleda: 4889

Inovacije Vodovoda i Suboticatrans-a predstavljene na sajmu

08.06.2012. u 19:26h
Izvor: RTV Yueco
Na Međunarodnom regionalnom sajmu privrede javna i komunalna preduzeća predstavila su svoje inovacije. Subotički Vodovod povodom 5.juna Svetskog dana životne sredine prezentovao je projekte na temu: “Zelena ekonomija: Jesi li uključen?. Posetioci su imali priliku da se upoznaju i sa tiketing sistemom koji realizuje Javno preduzeće “Subotica-trans”.
Inovacije Vodovoda i Suboticatrans-a predstavljene na sajmu

Inžinjeri subotičkog Vodovoda predstavili su projekat proizvodnje biogasa na gradskom prečitaču otpadnih voda. Za period od jula 2011.godine do aprila ove godine troškovi za proizvodnju električne energije bez proizvodnje biogasa iznosili su 16.315.758 dinara, a sa sopstvenom potrošnjim račun je iznosio 10.688.257 dinara. Ušteda je 5,2 miliona dinara ili 34,49 odsto.

Predstavljen je i projekat primene Adart tehnologije u prečišćavanju sirove vode. Rezultati projekta pokazuju da pomenuta tehnologija za uklanjanje arsena u kombinaciji sa biološkim uklanjanjem amonijaka, može da bude veoma efikasna i da je ekonomski, ali i ekološki provlačna opcija za tretman podzemnih voda sa povišenim koncentracijama arsena, gvožđa i amonijaka.


Subus sistem predstavlja najsavremenije tehničko tehnološki sistem namenjen efikasnoj kontroli i upravljanju saobraćajem. U ponudi će biti đačka, radnička, penzionerska i povlašćena mesečna karta. Kartice se koriste kao "elektronski novčanik" i mogu se dopunjavati za neograničeni iznos, na prodajnim mestima ili putem vendig mašine.

Sve karte treba da se overe prilikom ulaska u vozilo na validatoru na prednjim vratima, kao i prilikom izlaska iz vozila. Elektronska naplata karata i upravljanje vozilima će se uvoditi postepeno u sistem.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4889
Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

Suboticatrans

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.